Efort colectiv superb, pentru o victorie foarte importanta. CSM U Oradea – Steaua 80-72

2
Posted March 11, 2017 by Lucian Popa in Baschet

atacÎn faţa unui public extrem de numeros şi entuziasm, CSM U Oradea campioana în exerciţiu a primit sâmbătă 11 martie în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la Steaua Bucureşti. Jocul a contat pentru etapa  a III-a a Turneului 1-6 la baschet masculin.

La finele unui joc peste nivelul întrecerii, gazdele au avut o revenire puternică după pauză şi s-au impus cu scorul de 80-72 (24-17, 14-18, 17-11, 25-16).

Partida a început cu un coş valididat după expirarea timpului de atac marcat de Dudzinski, Nicoară a irosit două libere, Falker a mărit diferenţa. Arbitrii crează o stare tensionată încă din debut, deciziile lor iritând gruparea organizatoare. Szjiarto de la mare distanţă scutură plasa, Steaua avea 8-0. Malesevic transformaă doar o liberă, M. Zeno (foto) înscrie primele puncte ale orădenilor. Încet dar sigur Oradea revine în meci pe mâna lui M. Zeno care este on-fire. Partida se echilibrează, Runkauskas transformă ambele libere, Nicoră îşi duce echipa în avantaj. Falker şi Fraseniuc înscriu din apropiere pentru ca Pasalic să reducă din diferenţă. Nou venitul Curry îşi arată clasa. M. Zeno transformă ultimele aruncări libere.

Sfertul secund a arătat ca şi un concurs de aruncări de la distanţă. Franklin a înscris primul, Malesevic  a transformat şi el. Baciu şi Malesevic măresc diferenţa, Pasalic este util la libere. Franklin ese ţinut în taran minute bune, pentru a-şi reintra în formă. După o intercepţie superbă a lui Petrişor, Mandache restabileşte egalitatea 34-34, Malesevic şi Dudzinski fac diferenţa din nou. Szijarto & Co. au avantaj de şapte puncte.

După pauză, Malesevic iroseşte prima posesie, turnover al campioanei. Runkauskas de la mare, mare distanţă scutură plasa, Denison iroseşte prima liberă, dar o înscrie pe a doua. Malesevic singur cu panoul ratează, bucureştenii fac repede nu ami puţin de trei greşeli de echipă. Nicoară punctează de sub panoul advers, iar după o dispută verbală cu un arbitru Runkauskas este penalizat cu fault tehnic. Denison înscrie din nou, iar la celălalt panou, Baciu bagă mingea-n coş. Oaspeţii sunt în penalitate, M. Zeno transformă doar o liberă. Turnover al bascetbaliştilor din capitală,M. Zeno din zero grade scutură plasa, Curry îl imită automat la celălalt panou. Mandache de la mare distanţă pe ultimele secunde aruncă şi înscrie. Campioana are de recuperat doar o posesie, acelaşi Mandache forţează aruncarea, Fraseniuc este exact la linia de libere.  După o recuperarea a lui Mandache, Pasalic restabileşte egalitatea 55-55. Barnette iroseşte un atac, la fel ca şi Fraseniuc pe final de atac.

Malesevic iroseşte prima aruncare, M. Zeno înscrie superb. Gazdele trec în avantaj, M. Zeno de neoprit. De la mare distanţă punctează eficient, obligându-i pe stelişti să solicite timp de odihnă. Falker înscrie de sub panoul bihoreană, Martin Zeno singur nu are cum rata. Curry cu mult sânge rece aruncă şi înscrie, 65-61 arăta tabela. Incredibil, M. Zeno de la distanţă este decisiv. Oradea face spectacol. recuperări ofensive la sacrificiu, Pasalic face fentă, aruncă şi înscrie. Jukka Tojila, noul antrenor al formaţiei din capitală este nevoit din nou să solicite timp de odihnă. CSM U Oradea arată ca şi o viitoare campioană naţională. 71-61. Din nou abatere de 24 secunde al bucureştenilor, Ţibîrnă cu noroc deviază balonul. Malesevic pe ultima secundă din nou readuce Steaua în joc. Mandache este imperial, pur şi simplu cu încredere punctează perfect. Fraseniuc de la distanţă aruncă şi înscrie, Mandache este căpăcit de Falker. Efort colectiv de invidiat pentru campiană care într-o atfle de zi, poate invinge orice adversar din ţară. Denison de la distanţă aruncă şi înscrie şi el, aproape 80 puncte a înscrie gruparea din municipiul de pe Crişul Repede.

Timp de odihnă solicitat de Steaua. 79-71 arăta tabela. Baciu accidentat părăseşte terenul, Szijarto înscrie doar o liberă. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Mai sunt de jucat 26 secunde. 78-72, două libere pentru Barnette. Ratează prima, şi pe a doua. Malesevic aruncă şi ratează. M. Zeno ajunge la libere. Înscrie ambele tentative, Oradea câştigă o nouă posesie.  M. Zeno şi Barnette irosesc ultimele aruncări.

Succes în stil de mare echipă pentru actuala campioană naţională care este într-o creştere vizibilă de formă şi care dacă va continua la fel va avea din nou un cuvând de spus în ceea ce priveşte lupta pentru titlul. Etapa viitoare a 4-a, CSM U Oradea va juca miercuri 15 martie în deplasare la Piteşti cu BCM U din localitate.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Martin Zeno 28 puncte (5/7 de la distanţă), Mandache şi Pasalic câte 15 fiecare de la învingători, respectiv Maleseviv 15, Curry 11 de la învinşi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    un bihorean

    Din pacate U Cluj pare prea puternica anul asta pt. CSM. 🙁
  2.  

    Nu sunt sigur de asta, vom vedea la ora jocului decisiv!!!

Adauga un comentariu


(obligatoriu)