Luis Enrique va parasi la vara “mandria cataluniei”

0
Posted March 2, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

enriqueAntrenorul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Luis Enrique, aflat în funcție din 2014 și al cărui contract expiră în luna iunie, a anunțat, miercuri seara, că va părăsi postul la finalul sezonului.

Tehnicianul iberic și-a justificat alegerea prin uzura adusă de un post așa de expus.

”Nu voi mai fi antrenor al echipei FC Barcelona în sezonul viitor. Este o decizie bine cântărită, gândită”, a declarat Luis Enrique (foto, 46 ani), în conferința de presă care a urmat meciului câștigat de catalani cu 6-1 în fața formației Sporting Gijon, pe ”Camp Nou”.

”Motivul este felul în care trăiesc această profesie. Asta înseamnă pentru mine foarte puține ore de odihnă și de deconectare”, a explicat Luis Enrique, care a câștigat opt trofee din zece posibile în cele două sezoane și jumătate de când pregătește Barcelona.

Luis Enrique, fost jucător al Barcelonei și antrenor al echipei a doua, a avut un al doilea sezon bun, cu eventul Liga-Cupa Spaniei, iar în actuala stagiune, în ciuda pasului greșit din Champions League, echipa este calificată în finala Cupei Regelui și luptă pentru un nou titlu în campionat.

”Ne rămân trei luni pasionante”, a subliniat, miercuri, Luis Enrique. ”Suntem într-o situație dificilă, mai ales într-un din competiții (Liga Campionilor, n. red.), dar cu ajutorul tuturor și dacă astrele se vor alinia, vom răsturna situația în retur. Angajamentul meu va fi total în aceste trei luni”, a promis antrenorul, care a comunicat decizia jucătorilor săi la finalul meciului cu Gijon.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)