Succes la limita al gazdelor, inr-un derby din subsolul clasamentului

0
Posted March 18, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

006Două vecine de clasament, CS Oșorhei și CS Iernut s-au întâlnit vineri, pe Stadionul Comunal din Alparea, în a treia etapă a returului Ligii a III-a. Băieții lui Silaghi s-au impus cu 2-1 după ce au fost conduși, au dat trei bare și au terminat meciul cu portarul eliminat, având de suportat și un forcing al oaspeților în cele șapte minute de prelungiri dictate de arbitru.

Înaintea jocul s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului jucător al Politehnicii Timișoara, Adrian Stoicov, decedat la numai 49 de ani. Cu el în echipă, în 1990, Poli elimina celebra Atletico Madrid.

Silaghi a trecut la schimbări după eșecul de la Reghin. Hyged a fost titular în poartă, Bercea și a jucat la avansat stânga, lângă Șumălan, sprijiniți din spate de Sergiu Ban. Mai mult, Silaghi a aruncat în primul 11 cinci juniori. Debutul a fost promițător. În minutul 1, Gergely a a avut mingea în 6 metri, portarul bătut dar a trimis în bara din stânga. La 10 minute distanță, Ferik a șutat de la peste 30 de metri, mingea a fost deviată,a trecut peste Botezan însă a lovit transversala, CS Oșorhei, în temeiul păstrării posesiei, a pasat destul de mult spre propriul portar, dar o astfel de pasă a fost neglijentă, Ionuț Chețan (ex-CS Oșorhei) a interceptat și a fost faultat de Hyged. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Ungur în minutul 33 (0-1). Cu un minut înante de pauză Ban a centrat în gura porții de unde Bercea a fost mai rapid ca fundașii oaspeților și a egalat (1-1). Ultimul minut al primei reprize aduce o dublă ocazie mare pentru Oșorhei, dar Gergely și Șumălan nu-l pot învinge pe Botezan din 6 metri, mingea lovind încă o dată bara!

În partea secundă oaspeții îl vizează pe Hyged cu șuturi de la distanță în vreme ce, la cealaltă poartă, Șumălan ratează o ocazie monumentală ”cap” de la patru metri, direct în portar. Hyged se remarcă la șutul de la 20 de metri expediat de Balea în minutul 62. Cu un sfert de oră înainte de final, bihorenii au beneficiat de o lovitură liberă, Sergiu Ban a aruncat mingea în careu, au urmat două lovituri de cap și o deviere, până la Mintaș care a înscris cu un șut plasat, din opt metri, în stânga lui Botezan (2-1).

Minutul 87: Roland Hyged primește cartonașul galben pentru trageri de timp, dar era al doilea, după cel văzut la penalty-ul acordat oaspeților, astfel că a fost eliminat. Noroc că Silaghi nu a produs ultima schimbare astfel că a fost posibilă introducerea în poartă a lui Dragoș Săvescu (născut 1999), aflat la debut. Și asta nu a fost tot. Arbitrul Victor Hurducaș a arătat, fără nicio acoperire, nu mai puțin de 7 (ȘAPTE) minute de prelungiri. În urma acestui succes CS Oșorhei face rocada cu CS Iernut și iese din zona retrogradării.

CS Oșorhei: Hyged – R. Pop, Gal, Mintaș, Lorincz – Ferik, Haș (85 Buz), Gergely (87 Săvescu) – Sg. Ban (86 Moskala), Bercea – Șumălan (77 Petricău). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

CS Iernut: Botezan – Cândea, Bârsan, Moldovan (79 Apolzan), Balea – Fekete, Bălaș (46 Kovacs) – Ionuț Chețan, Ungur, Liviu Chețan (60 Marian) – Păcurar. Antrenor: Nicolae Ghira


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)