Campioana cedeaza intr-un meci fara miza la Sibiu

0
Posted April 5, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎntr-un meci fără miză, şi anume etapa a X-a ultima, a turneului 1-6 din Liga Naţională de baschet masculin, CSM U Oradea campioana Româneii s-a depalsat la Sibiu pentru disputa cu cei de la CSU. Gazdele, cu un pic de noroc, aveau să se impună în final cu scorul de 69-66 (18-12, 12-21, 28-13, 11-20). Finalul le-a aparţinut în totalitate lui Barnette & Co. dar s-au trezit târziu pentru a emite pretenţii.

Gazdele au început mai bine, reuşind să conducă cu scorul de 10-4, având în Hardy un jucător exponenţial. Vizitatorii revin în joc după aruncările libere a lui Barnette, pentru ca după primul sfert, gazdele să aibă şase lungimi avans.

Sibienii au continuat forma bună ajugând la +9 pe tabelă, moment în care Cristian Achim a solicitat timp de odihnă. A urmat o revenire a campioanei după reuşitele lui M. Zeno, Denison şi Nicolescu. În continuare pivotul canadian al bihorenilor si-a dus echipa în avantaj, după primele douăzeci de minute.

Hardy a marcat primul după pauză, pentru ca Coper să-şi ducă din nou echipa în avantaj. Hardy măreşte diferenţa, turnover al campioanei. Mijajlovic de la distanţă scutură plasa, timp de odihnă al roş-albaştrilor şi schimbări. Davis de la distanşţă şi Bogdan Popescu măreşte diferenţa în favoare gazdelor, Petrişor pasează aiurea, Ţibîrnă obligat să faulteze. Mijajlovic combină superb cu Davis, ultimul ratează, Mandache faultat la 3 puncte, nu se fluieră nimic. Gazdele măresc diferenţa, publicul savurează fiecare fază. Mandache se duce până-n coş, transformând şi libera suplimentară. Hardy şi Denison ratează, Gheorghe punctează pe urmărire.

Mandache aruncă şi ratează, pe ultima secundă, Hardy aruncă de la mare distanţă, mingea se plimbă pe inel.

Începe ultimul sfert, turnover al galbenilor. M. Zeno este căpăcit, Hardy ratează din nou. Davis greşeşte pasa, M. Zeno cu siguranţă înscrie. Timp de odihnă solicitat de Dan Fleşeriu. Mijajlovic pătrunde şi înscrie peste Nicolesc, este rândul bihorenilor să solicite timp de odihnă.62-50 arăta tabela. Barnette este imperial, Mijajlovic pasează greşit. Denison talonat de un adverar, ratează, M. Zeno capac de manual la Gheorghe. Nicolescu îl opresşte foarte bine pe Davis, Lalovic este inexact. Petrişor faultează şi el, timp de odihnă al orădenilor. Barnette ratează, Franklin recuperează. Barnette scoate mingea de pe inel, Hardy faultat se duce la linia de libere, înscrie doar una. La celălalt panou, Denison ratează ambele tentative. M. Zeno de la distanţă scutură plasa, Barnette singur de la semidistanţă ratează. Turnover al organizatorilor, M. Zeno iroseşte o posesie, total aiurea, fautând după aceea, Hardy înscrie ambele libere. 65-55. Din nou, M. Zeno de la distanţă scutură plasa, Popascu înscrie, greşeală tehnică a roş-albaştrilor, Mijajlovic înscrie. Cu 72 de secunde Barnette înscrie doar o liberă. Timp de odihnă al sibienilor. B. Popescu din trei încercări nu reuşeşte să înscrie, M. Zeno la linia de libere. Doar o tentativă transformată. Franklin de la distanţă ratează, mingea se opreşte pe inel. Barnette faultat de Cooper, 67-61, timp de odihnă al gazdelor, 15 secunde până la final. Apărare agresivă a campioanei, care câştigă posesia. Barnette de la semi-distanţă aruncă şi înscrie, 67-63, fault repede. Cinci secunde, Mijajlovic transformă ambele aruncări. 69-63. M. Zeno de la distanţă scutură plasa, dar era prea târziu. 69-66 scor final.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Hardy 16 puncte, Popescu şi Mijajlovic 13 de la învingători, respectiv M. Zeno 16, Mandache şi Barnette câte 14 fiecare.

Aşadar CSM U Oradea a terminat sezonul regulat pe locul al patrulea şi va juca în play-off după sistemul cel mai bun din cinci meciuri cu BC SCM Timişoara.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)