Campioana, la o singura victorie de semifinale!!! Oradea – Timisoara 2-0 la general

0
Posted April 13, 2017 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

baschetJoi 13 aprilie CSM U Oradea, campiana României la baschet masculin a jucat partida a doua din cadrul primului tur al play-off-ului. Adversara orădenilor a fost SCM BC Timişoara, un adversar redutabil.

La finele unui joc extrem de tensionat, gruparea din municipiul de pe Crişul Repede a reuşit din nou in extremis să întoarcă soarta partidei în favoarea los scor 85-81 (22-17, 13-20, 22-28,28-16). Experienţa superioară a lui Nicoar & Co. s-au dovedit a fi decisive pe finalul jocului atunci când şi arbitrii au creat o stare de tensiune în plus, luciditatea jucătorilor locali a fost decisivă exact în momentul în care Timişoara nu mai era la un nivel înalt.

Ambele echipa au început mai slab partida, bihorenii au impus ritmul, dar oaspeţii au ţinu mereu aproape. Procentajele organiuatorilor au fost modeste în special de la distanţă, iar schimbarea lui Rambo cu Otasevic părând de bun augur. Roş-albaştrii au avut o diferenţă de şapte puncte la un moment dat dar Jeremic de la distanţă a marcat constant.

Alb-violeţii s-au descurcat mult mai bin în sfertul secund, în condiţiile în care echipa campioană nu era extrm de concentrată pe apărare, iar aruncările de la distanţă au fost punctul slab al grupării bihorene.

Oradea iroseşte prima posesia după pauză, Jeremic aruncă de la distanţă şi ratează. Drăguşin peste Denison înscrie, Barnette voleibalează în coş. Flowers de la distanţă scutură plasa, Franklin se duce până-n coş. Komatina combină perfect cu Drăguşin, Barnette de la distanţă reduce din diferenţă. Jemeric duce Timişoara la +6, pe tabelă Nicoară pătrunde şi înscrie la fel ca şi Denison. Flowers de la distanţă, plus o liberă suplimentară. Oaspeţii au o prestaţie extrem de bună, Flowers aruncă cu încredere de la distanţă şi înscrie. +9 au vizitatorii.  Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. După liberele transformate de Flowers, echipa pregătită de Tudor Costescu ajunge la +11. Mandache de la distanţă, Flowers este on-fire pentru oaspeţi. Mandache de două ori de la distanţă dă semnalul revenirii. Timp de odihnă, logic solicitat de baschetbaliştii de pe Bega. Jeremic înscrie ambele libere, Barnette înscrie ultimele puncte ale gazdelor.

Începe ultimul sfert. Komatina este căpăcit de Barnette, primul înscrie beneficiind de o liberă suplimentară. Timişoara comute repede trei greşeli de echipă, Franklin înscrie doar o singură liberă, la celălalt panou Diaz ratează. Barnette pe urmărire înscrie, turnover al oaspeţilor. Mandache interceptează şi înscrie. Ţibîrnă forţează arncarea, Diaz înscrie şi după aceea faultează. Franklin din nou înscrie doar o liberă, Diaz rupe panoul. Orădenii au mari probleme la libere, M. Zeno înscrie şi el doar o tentativă. Mandache punctează şi el de la libere, M. Zeno aruncă şi ratează de la distanţă. Mandache de la distanţă înscrie, Timişoara în faţă la doar o posesie. Timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Şerban Sere este penalizat cu fault, o aruncare liberă ratată de Jeremic. Un nou turnover, Mandache din zero grade, aruncă tribunele în aer, egalitate din nou 73-73!!! Timp de odihnă al oaspeţilor. Tensiunea creşte constant, Jeremic înscrie ambele libere. Franklin de la libere, egalează. Komatina înscrie pe ultima secundă, M. Zeno din nou egalează. Acelaşi M. Zeno înscrie, campioana preia conducerea. 79-77. Timişoara sub presiune greşeşte. Coş plus aruncare suplimentară pentru Barnette. 82-77. Timp de odihnă din nou Timişoara. Jeremic înscrie prima liberă, şi pe a doua. 82-79. Komatina face fault târziu, M. Zeno ratează prima aruncare, dar o înscrie pe a doua. Diaz înscrie de sub panoul bihorean, M. Zeno la libere din nou. Înscrie prima liberă şi pe a doua. CSM U Oradea câştigă din nou într-un final incredibil.

Printre spectatorii prezenţi în Arena “Antonio Alexe” s-au aflat şi câţiva dintre componenţii echipei de polo masculin CSM Digi Oradea, proaspăt finalistă a LenCup, prima echipă românescă după 1989 prezentă într-o finală.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Barnette încurajat de mama lui din tribună 21 puncte (7/11 semi-distanţă), Mandache 14, Nicoară 12 de la învigători, respectiv Jeremic 19, Komatina şi Diaz câte 16 fiecare.

Miercuri 20 aprilie la Timişoara va avea loc partida a treia între cele două echipe de la ora 17,30.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)