Campioana se califica meritat in semifinalele LNBM!!!

0
Posted April 19, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascSala “Constantin Jude” din Timişoara a găzduit miercuri 19 aprilie jocul trei din cadrul primului tur al play-off-ului Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit SCM BC Timişoara şi CSM U Oradea, actuala campionă naţională. La avantajul celor două victorii din tur, oaspeţii au făcut un joc bun, şi au reuşit o calificare extrem de spectaculoasă scor 3-0 la general după 86-84 (15-19, 28-20, 18-25, 25-20) în ultimul meci.

Oradea a început foarte curajos meciul, Denison şi-a depăşit uşor adversarul direct, Komatina de la distanţă scutură plasa. Denison din nou este exact pentru ca Nicoară şi Barnette să-şi ducă echipa la +5 pe tabelă. Urmează o perioadă de revenire puternică a gazdelor, Jeremic şi Popa Calotă egalează situaţia pe tabelă. Barnette de la distanţă scutură plasa, Popa Calotă în două rânduri şi Flowers îşi duce echipa la +4. Diaz şi Barnette au fost ultimii marcatori ai primului sfert.

Ţibîrnă ratează libera suplimentară la prima acţiune a sfertului secund, Jeremic blocat de acelaşi orădean. La celălalt panou, M. Zeno ratează. Diaz din poziţie perfectă iroseşte aruncarea, Pasalic de la distanţă readuce campioana în avantaj. Păun singur sub panoul bihorean nu ae cum rata, Barnette de la distanţă ăşi duce echipa la +3 pe tabelă, turnover al gazdelor. Timp de odihnă solicitat de Tudor Costscu, la revenire M. Zeno de la distanţă înscrie superb. Diaz se duce până-n coş, combinaţia dintre Popa Calotă şi Otasevic. Barnette prin evitarea adversarului înscrie la celălalt panou, Diaz ratează libera suplimentară. M. Zeno este on fire pentru vizitatori, el depăşindu-şi cu uşurinţă adversarul direct. Pasalic dă lovitura de graţie, obligându-l pur şi simplu pe antrenorul bănăţenilor să solicite din nou timp de odihnă. 5/8 de la distanţă, procentaj aproape perfect pentru campionă, care se apără la un nivel foarte bun. Jeremic transformă ambele libere, Pasalic din nou exponenţial pentru echipa lui. Diaz prin sleam-dunk reduce din diferenţă, Pasalic la al treilea coş consecutiv de la distanţă. După două reuşite personale ale lui Komatina, Cristian Achim antrenorul campioanei solicită şi el timp de odihnă. Arbitrii fac exces de zel, Titus Nicoară pebalizat cu antisportiv. Două din două pentru Jeremic, bănăţenii au un run de 8-0, Franklin punctează de la linia de libere. Tohătan aruncă şi ratează, Oradea are ultima posesie, Nicoară faultat. Înscrie doar o liberă, după acee pe ultima aruncare Popa Calotă înscrie. 39-43 pauză.

Franklin înscrie primul de la distanţă după pauză, Jeremic şi Komatina reduc din diferenţă. M. Zeno nu are cum să fie oprit, Barnette air-boll, Komatina gădit sub panoul advers nu are cum rata. Denison menţine echipa campioană la +3, Jeremic egalează. Se joace repede la ambele panouri, Barnette cu toată opoziţia a doi adversari înscrie. Mandache interceptează şi punctează de lângă Jeremic, Popa Calotă înscrie ambele libere. Mandache aruncă aiurea de la distanţă şi faultează inutil în apărare. Jeremic de la linai de libere egalează, Denison, coş plus aruncarea suplimentară transformată. După mult timp, Popa Calotă readuce echipa timişoarei în avantaj pe tabelă. Diaz înscrie doar o tentativă de la linia de libere, Otasevic în faultează pe Ţibîrnă, acesta din urmă înscrie doar o liberă. Diaz scăpat din marcaj, rupe panoul, Mandache cu mult curaj aruncă şi înscrie. Popa Calotă de unul singur înscrie, Ţibîrnă deposedat din dribling.

Nicoară irosesşte prima posesie, Oradea se apără foarte bine. Diaz din nou scăpat înscrie prin sleam-dunk, Jeremic fault dur asupra lui M. Zeno. Popa Calotă la linia de libere este exact, M. Zeno nu poate fi oprit. M. Zeno din nou individualist înscrie, la faza imediat următoare este penalizat cu fault ofensiv. Barnette tanponat serios de Drăguşin, M. Zeno înscrie ambele aruncări de la linia de libere. Scor 68-67. Barnette profită şi înscrie, CSM-ul din nou în avantaj, timp de odihnă al organizatorilor. Jeremic pe ultima secundă, de la distanţă scutură plasa, Barnette din nou susţinut de mama lui din tribună, înscrie ambele libere. Scor 71-71. M. Zeno şi Flowers ratează, Franklin îl angajează perfect pe Denison, cel care ratează libera suplimentară. Franklin aruncă şi ratează, Denison extrem de inteligent, a voleibalat această minge în coş. M. Zeno se duce până-n coş, obligându-l pe Tudor Costescu să solicite timp de odihnă. Komatina este perfect la libere, Barnette cu un adversar în spare înscrie. Incredibil, antisportiv pentru Denison, greu de acceptat aşa ceva. Diaz înscrie prima liberă, şi pe a doua. Posesia revine gazdelor. Diaz din nou coş plus libera suplimentară, apărarea campioanei este visătoare. Cinci puncte înscrie de gazde la un singur atac, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 78-79 arăta tabela. Ultimul minut, Deniosn înscrie cu mult noroc, Diaz din nou scăpat din marcaj. M. Zeno oprit prin fault de Jeremic, M. Zeno înscrie prima şi pe a doua!!! 80-83, timp de odihnă al gazdelor, ultimul. Fault repede, Popa Calotă înscrie ambele libere, M. Zeno şi el la linia de libere. Înscrie din nou, ambele aruncări. Barnette îl căpăceşte spendid pe Diaz, iar Oradea este în finală. Franklin înscrie doar o liberă, Popa Calotă este ultimul marcator al partidei, scor final 84-86.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Popa Calotă 22 puncte, Diaz 20, Jeremic 18 de la învinşi, respectiv Barnette şi M. Zeno câte 20 fiecare, Denison 17 de la învingători.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)