Campioana olimpica de la Rio de Janeiro, depistata pozitiv

0
Posted April 7, 2017 by Lucian Popa in Atletism

jemimaAtleta kenyană Jemima Sumgong (32 ani), campioană olimpică în proba de maraton la Jocurile de la Rio de Janeiro, anul trecut, a fost depistată pozitivă la EPO la un control antidoping în afara competiției, a confirmat, vineri, Federația Internațională de Atletism (IAAF), citată de AFP.
”IAAF confirmă un control antidoping care s-a dovedit a fi pozitiv la atleta Jemima Jelagat Sumgong, din Kenya”, a precizat IAAF.

Prima campioană olimpică la maraton din istoria Kenyei a fost testată săptămâna aceasta, în țara natală a atletei, a menționat forul mondial.

Anunțul acestui test pozitiv vine într-un moment în care Jemima Sumgong (foto) urma să participe la maratonul de la Londra (23 aprilie), pe care l-a câștigat anul trecut.

Dacă testul pozitiv va fi confirmat la contraexpertiză, va fi o nouă lovitură dură dată atletismului kenyan. Acest caz de dopaj vine după cel al campioanei kenyene Rita Jeptoo, fosta sa parteneră de antrenament, suspendată pe patru ani pentru dopaj tot cu eritropoietină în 2014. Oficialii au estimat că s-au înregistrat circa 50 de teste pozitive în atletismul kenyan în ultimii patru ani, noteză Reuters.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)