Campioana revine decisiv abia in ultimul sfert. Oradea – Timisoara 74-66

0
Posted April 11, 2017 by Lucian Popa in Baschet

rsz_1atacArena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit marţi 11 aprilie, primul joc din cadrul primului tur al play-off-ului Ligi Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit în faţa unui public călduros, CSM U Oradea campioana ţării şi SCM BC Timişoara, ocuptantele poziţiilor patru şi respectiv cinci la finele sezonului regulat.

La finele unui meci în care echipa campioană a forţat doar în ultimul sfert, aceştia au câştigat cu scorul de 74-66 (14-18, 18-16, 20-20, 22-12).

A fost un joc în care echipa lui Tudor Costescu a dominat trei sferturi, dar în final au cedat difinitiv iniţiativa, după reuşitele de senzaţie ale lui Will Franklin, omul potrivit în momentul decisiv al jocului.

Oaspeţii au avut iniţiativa în debutul jocului, atunci când apărarea gazdelor a lăsat de dorit.

După reuşita lui Jeremic, baschetabliştii de pe Bega aveau +4 pe tabelă. Pasalic cu o reuşită de la distanţă a egalat pe tabelă, pentru ca finalul să fie dominat de vizitatori, Popa Calotă transformând două libere, în timp ce Drăguşin pe ultima secundă să bage mingea-n coş. Gazdele au o apărare mai modestă, dar şi aruncările lor lasă de dorit.

M. Zeno a înscris în sfertul al doilea la fel ca şi Jeremic de la distanţă. Komatina profită de o indecizie a gazdelor, marcând nestingherit. Popa Calotă îşi duce echipa la +9 pe tabelă, M. Zeno cu noroc de la distanţăă înscrie. Ţibîrnă cu om pe el, punctează, la fel ca şi Pasalic. Komatina trece de adversarul direct, Denison îşi aduce echipa la o singură posesie în spatele alb-violenţilor. Rambo înscrie lejer der la distanţă, iar Diaz înscrie şi el doar o liberă. Roş-albaştrii au probleme mari la libere. La pauza mare, Timişoara are un minimum avantaj.

Drăguşin este primul marcator după pauză, pentru ca Mandache la celăllt panoul să fie inexact. Rambo de la mare distranţă scutură plasa, iar apărarea campioanei se clatină. Komatina aruncă şi ratează, tot el recuperează, Barnette comite abatere de paşi. M. Zeno punctează de sub panoul advers, şi tot el ratează de la distanţă. Orădenii au un procentaj foarte slab la aruncările libere şi de la simidistanţă, pentru ca Rambo să ajungă la linia de libere. Komatina singur nu are cum rata, iar Timişoara menţine un ritm destul de bun. Barnette cu ajutorul panoului reduce din diferenţă, Popa Calotă punctează din nou. După reuşita lui Jeremic, Cristian Achim este nevoit din nou să solicite timp de odihnă. Denison incredibil, ratează libera suplimentară, Popa Calotă combină perfect cu Jeremic acesta din urmă scutură plasa. Fază trasă la indigo, pasă Popa Calotă, coş de la distanţă Jeremic, +12 pe Timişoara pe tabelă. Denison pătrunde şi înscrie, benefiind de o liberă suplimentară. De asemenea M. Zeno ajunge şi el la libere, înscrie ambele tentative. Diaz din apropierea panoului orădean, înscrie iar M. Zeno din nou este exact la libere, Pasalic de la distanţă reduce din diferenţă. Pe ultima secundă, M. Zeno aruncă şi readuce echipa bihoreană în joc.

Începe ultimul sfert, Nicoară egalează situaţia pe tabelă 54-54, Franklin de ld distanţă scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu.  Acelaşi Franklin dă lovitura cu o aruncare pesfetă de la distanţă. Ţibîrnă pe depăşire înscrie şi el, din nou timp de odihnă al vizitatorilor. Pasalic pasează superb pentru Franklin care singur de la distanţă nu are cum ratat. Cu trei coşuri consecutive, Will pare să fi rezolvat meciul. 65-54, run de 13 puncte pentru gazde. Komatina înscrie doar o liberă, Ţibîrnă printr-un sleam-dunk, rupe panoul. Komatina şi Pasaloc ratează pe rând, Flowers de al jumătatea terenului aruncă obligat de timpul de atac, Barnette interceptează şi “ţîşneşte” spre panoul advers. Timp de odihnă din nou al vizitatorilor, al treilea consecutiv. Diaz este exact la linia de libere, Tohatan liber de la distanţă aruncă şi ratează. Ţibîrnă înscrie din nou prin sleam-dunk, Oradea este deja câştigătoare. Jeremic de la distanţă înscrie, dar ese prea târziu, Franklin îşi arată din nou valoarea. Ţibîrnă este descalificat pentru cinci greşeli personale, Popa Calotă transformă şi libera suplimentară.

Printre spectatorii prezenţi la partidă s-a aflat şi Rică Neaga, preşedintele celor de la ACS Poli Timişoara, echipa de fotbal cu o evoluţie foarte bună în play-out-ul Ligii 1.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Franklin 15 puncte, Denison 13, Barnette şi M. Zeno câte 10 fiecare, de la învingători, respectiv Jeremic 19, Popa Calotă şi Komatina 9.

Joi 13 aprilie de la ora 18,00 va avea loc partida a doua dintre cele două echipe în aceeaşi locaţie. La general Oradea – Timişoara 1-0.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)