Cristian Achim: “A fost greu pentru noi”

0
Posted April 20, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat la Timișoara, scor 86-84, în Meciul 3 al seriei cu BC SCM, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Tehnicianul roș-albaștrilor a discutat despre cheile succesului repurtat în confruntarea cu gruparea bănățeană.

”Sunt extrem de fericit pentru calificarea în semifinale. Este un rezultat pe care ni l-am dorit și sunt fericit că am reușit să ne calificăm în număr minim de meciuri, fără probleme medicale.

Timișoara este o echipă realmente foarte bună. Pentru mine a fost cât se pote de clar că a fost cel mai strâns meci din sferturile de finală. Dovadă este faptul că au fost meciuri strânse, care se puteau încheia oricum.

Sincer să vă spun, nu am anticipat că vom putea să câștigăm cu 3-0. Eu știu ce reprezintă Timișoara și ce fel de jucători are. A fost foarte greu pentru că noi veneam după trei victorii consecutive împotriva lor înaintea acestui duel din playoff. Sincer să vă spun, mi-a fost cumplit de greu să îi motivez pe jucătorii și să le transmit că Timișoara este o echipă atât de bună.

Am câștigat sezonul acesta șapte meciuri din opt contra Timișoarei, cu cel pierdut după două reprize de prelungiri. Este un motiv de mare mândrie pentru mine și pentru echipă. De asta sunt un pic mai bucuros decât o cere momentul.

Eu am acordat foarte mare atenție acestei serii. Nu m-am crezut învingător dinainte. Au fost trei meciuri foarte disputate. Oricare sau fiecare putea să se termine și altfel. Din toate cele trei, oricare putea fi al Timișoarei. Pe de altă parte, eu cred că acest 3-0 arată nivelul jucătorilor mei și plusul de experiență în momentele de scor egal și când am fost conduși.

M-am gândit că nu vom avea parte de a treia revenire și de asta speram să conduc eu tot meciul. Acesta a fost planul pentru acest meci, mai ales că mi-am dorit să îi facem să alerge după rezultat, să îi epuizăm din punct de vedere fizic și mental. În primele meciuri am surprins Timișoara cu apărare zonă, însă de această dată nu s-a mai întâmplat. Timișoara s-a pregătit foarte bine și am primit niște coșuri ireale pentru ce îmi doresc eu de la acea apărare.

Publicul a jucat un rol major în primele două meciuri. Avem un public minunat și un pic ne-au purtat pe aripile victoriei. Le mulțumesc încă o dată, fiindcă este minunat să ai un astfel de public în spate. Ne-au purtat spre succes și de această dată, chiar dacă am jucat în deplasare.”

CSM CSU Oradea a câștigat seria cu BC SCM Timișoara, scor 3-0. Astfel, campioana în exercițiu a României s-a calificat în semifinalele LNBM – ediția 2016/17.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)