Cristian Achim: “Practic ne-am realizat toate obiectivele”

0
Posted April 2, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal de la CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat succesului repurtat asupra lui BCM U Pitești, scor 104-65, la ultima prezența în fața propriilor susținători în sezonul regulat al ediției 2016/17 din Liga Națională de baschet masculin. Meciul s-a desfășurat pe 1 aprilie la Arena Antonio Alexe.

Iată ce a spus tehnicianul roș-albaștrilor:

“Un meci pe care am dorit foarte tare să-l câștigăm pentru a rămâne în cursa pentru ocuparea locului 3 la încheierea sezonului regulat. De asemenea, echipa noastră a venit după o prestație mai puțin reușită la București.

Eu consider că am jucat foarte bine, dar ca să fim sinceri până la capăt adversarul nu a prins cea mai bună zi. Sigur, le-a lipsit un român foarte important și eu cunosc foarte bine ce înseamnă să îți lipsească piese importante.

Mă bucur că a jucat toată lumea și că am oferit minute tuturor jucătorilor. Îmi pare bine că toată lumea a contribuit și cel mai important în acest context este că nu avem accidentați. De asemenea, toți jucătorii noștri importanți au jucat aproximativ 20 minute, astfel încât am reușit să le dozăm efortul foarte bine. Practic ne-am realizat toate obiectivele pentru acest meci.

Eu cred că echipa a oferit un baschet generos. Lumea din tribune cred că s-a bucurat de spectacol.”

Referitor la meciul pierdut cu Steaua, la București, Cristian Achim a declarat:

“A fost un meci ratat de noi. Am avut o prestație modestă din toate punctele de vedere. Nu am fost agresivi în defensivă, dar nici nu am reușit să contăm în faza ofensivă. Cu siguranță a fost cel mai prost meci al nostru în TOP 6.

Astfel de meciuri se întâmplă și la case mai mari. Asta nu e o scuză sau o explicație, dar absolut toate echipele au fluctuații chiar și de la un meci la altul.”

Despre finalul sezonului regulat, antrenorul CSM-ului a precizat:

“Este clar pentru noi. În primul tur al playoff-ului vom avea avantajul terenului propriu. Putem să jucăm cu Timișoara sau Pitești. Rămâne să așteptăm rezultatul meciului dintre Sibiu și Cluj, în urma căruia vom vedea dacă meciul nostru din ultima etapă, la Sibiu, va fi o finală pentru locul 3 sau nu.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)