Cristian Achim: “Sincer, m-au surprins ratarile noastre”

0
Posted April 12, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul din Meciul 1 al seriei cu BC SCM Timișoara, scor 74-66, în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Iată ce a declarat tehnicianul roș-albaștrilor:

“Mă bucur pentru victorie. A fost un meci tipic pentru playoff. În special pentru că a fost un meci tipic pentru deschiderea playoff-ului între două echipe echilibrate valoric. Fără îndoială a fost un meci tipic pentru echipa care joacă pe teren propriu meciul de deschidere al unei serii de playoff ce opune formații apropiate valoric.

Nu a fost ușor, dar nici nu mă așteptam să fie. O spun cât se poate de sincer. Știu ce înseamnă playoff-ul, ce se așteaptă de la noi, știam cum e după trei victorii consecutive împotriva aceluiași adversar. Cu atât mai importantă este victoria. Acum e tot ce contează. Mai avem nevoie de două victorii pentru a trece mai departe.

A fost un meci foarte greu. Echipa noastră a fost oarecum blocată, încordată, tensionată. Meciul se putea termina și altfel, trebuie să subliniez acest lucru. Mă bucur că am reușit să întoarcem situația în favoarea noastră și să câștigăm meciul.

Timișoara ne-a condus cu 12 puncte pe la mijlocul sfertului 3. Am avut apoi o perioadă foarte bună. Am revenit pe finalul sfertului 3 și am controlat sfertul decisiv.

Știți foarte bine, în playoff victoriile contează doar dacă ajungi la trei într-o serie. Ne dorim foarte tare să câștigăm și al 2-lea meci de pe teren propriu. Consider că vom avea prima șansă la calificare doar dacă vom câștiga Meciul 2.”

Despre merite:

“Will (Franklin) a marcat puncte importante. Denison a demonstrată încă o dată că este o mașinărie. El găsește căi de a ajuta această echipă în fiecare meci. Aș spune însă că meritul principal revine apărării. Ne-am apărat bine tot meciul. Problemele noastre nu au fost în defensivă, ci în atac. Evident, apărarea din finalul sfertului 3 și începutul sfertului 4, când am realizat un parțial, cred, de 30-5, ne-a câștigat meciul.”

Despre presiunea cu care CSM-ul a jucat acest meci, vizibilă în primele trei sferturi:

“Este normală. Playoff-ul este playoff. Întotdeauna primul meci pune o presiune foarte mare pe echipa gazdă. Asta se întâmplă în absolut toate situațiile ce opun echipe apropiate valoric.

Bine-nțeles că este nevoie de jucători care să poată duce presiunea pe umeri. Noi avem jucători capabili să facă acest lucru. Chiar dacă în acest meci o parte a lor azi nu au fost la cel mai înalt nivel. Sunt ferm convins că își vor arăta valoarea în cele ce urmează.”

Despre revenirile din lotul Timișoarei:

“Știam ce face Drăgușin, Flowers și Rambo. Nu m-au surprins elementele pe care le aduc ei în joc. Nu m-au surprins nici revenirile lor. Știam că vor veni în formulă completă la Oradea. Tot așa cum și Timișoara știe foarte bine ce facem noi. Nu există surprize la acest nivel. Ne cunoaștem atât de bine încât nu prea există un aspect tactic care să spui că te surprinde.

În schimb, sincer, m-au surprins ratările noastre deoarece am ratat din poziții care nu e firesc să ratăm chiar atât de mult. Însă, la pauză exact asta am spus jucătorilor, că trebuie să persiste. I-am simțit foarte încordați.”

Despre gradul de epuizare după primul meci, în perspectiva celui de-al 2-lea:

“Am avut rotații asemănătoare. Consider că gradul de oboseală este egal în urma acestui prim meci.

Îmi doresc foarte tare să câștigăm Meciul 2. Sper că vom fi un pic mai relaxați, sper să ne recuperăm corespunzător. Îmi doresc ca joi să obținem al 2-lea rezultat pozițiv.

Vreau să subliniez că avem o serie foarte greu. Timișoara ne pune probleme foarte mari, iar în alcătuire completă este extrem de periculoasă. Se întâlnesc două echipe echilibrate valoric, indiferent ce spun sau cred unii.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)