Nu au stiut gestiona avantajul de pe tabela si din teren!!!

0
Posted April 14, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

fotbalCS Oșorhei a disputat vineri, 14 aprilie, partida de campionat cu ACS Comuna Recea, una dintre revelațiile sezonului, echipă plasată pe locul secund, ca număr de puncte, înaintea rundei cu numărul 23. Gazdele au avut 2-1 și om în plus în ultimele 20 de minute și ratau ocazie după ocazie. Fotbalul te pedepsește iar Recea, în zece oameni, a avut două contre de grație și s-a impus, în final: 2-3, asta pe fondul unor greşeli impardonabile din tabăra gazdelor.

Silaghi a trimis în teren nu mai puțin de cinci juniori având alți trei pe banca de rezerve! Nici n-a început bine jocul, un aut executat rapid de gazde pe Șumălan acesta este bruscat de portarul Bota și s-a acordat lovitură de pedeapsă. Sergiu Ban, cel care în tur, la 1-2, în minutul 90 ratase un penalty a transformat, de această dată, cu multă siguranță (1-0). Curios, nicio şanscţiune disciplinară pentru portar, care a faultat în calitate de ultim apărător. Gazdele nu fac faţă adversarului, care atacă pe toate fronturile.

Prima ocazie mare a oaspeților a venit în minutul 20 când Săvescu a scos excepțional la o lovitură liberă de la 20 de metri. Tot Săvescu și-a salvat echipa în două rânduri, la șuturile din careu ale lui Giurgiu și a ex-orădeanului Răzvan Lupu, căpitanul oaspeților. În minutul 32 gazdele ratează o șansă uriașă la o șarjă doi contra portar dar pasa lui Ban pentru Gergely a fost interceptată de Bota. În loc de 2-0 s-a făcut egalitate. Alin Cuc a prins un șut fantastic de la 20 de metri în vinclul din stânga lui Săvescu, care n-a mai avut ce face (1-1).

În debut de parte secundă Ban a luftat, singur cu portarul la cinci, șase metri de poartă. Minutul 54 a adus un corner, mingea respinsă de maramureșeni a ajuns la Gal care a marcat cu un șut din demi-vole lateral (2-1). Faptele s-au succedat cu repeziciune în partea secundă. Minutul 66, la un corner, Bercea a fost singur pe șase metri dar mingea i-a sărit prost și a ratat șutul. Șumălan a profitat de ieșirea lui Bota, a trimis un lob cu capul, de la 16 metri, portarul oaspeților salvând in-extremis. A fost momentul psihologic al meciului.

Minutul 68. Corner, foarfecă laterală Mintaș scot apărătorii în corner. Portarul Bota protestează și vede un galben, continuă, înjură și vede al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roșu! Bihorenii mai ratează o șansă prin același Mintaș (70) după care, deși în zece, Recea egalează. Corner de pe partea stângă, Alin Cuc talonat de Lorincz înscrie ca şi la antrenament (2-2). Minutul 77 gazdele forţează în ofensivă, contratac, Mintaş şi Săvescu ezită, doi contra portar și înscrie Pascu din faţa porţii goale (2-3). În final Oșorheiul mai ratează o ocazie monumentală, pe șase metri, Mădălin Bercea a luat fața porarului Roșianu, a trimis cu capul extrem de puțin peste poartă, agonizant chiar!

Este inaccpetabil aşa ceva, să ai om în plus, avantaj pe tabela de marcaj şi să faci greşeli copilăreşti în condiţiile în care evlueazi în Liga a 3-a în faţa unui adversar din partea superioră a clasamentului. Foarte modest arbitrajul lui Kovacs Szabolcz, (fratele lui Iştvan Kovacs) cel care a parmis pe toată durata partidei înjurăturile pe teren, riposte la deciziile arbitrilor, şi faulturi de ambele părţi care nu au nimic comun cu acest sport. Una peste alta CS Oşorhei a parmis pur şi simplu unui adversar de bătut să revină în meci şi să câştige pe propriile greşeli personale.

CS Oșorhei: Săvescu – R. Pop (46 Buz), Gal, Mintaș, Lorincz – Haș – Gergely, Ban, Ferik, Bercea (86 Vali Petricău) – Șumălan. Antrenor: Gheorghe Silaghi

ACS Recea: Bota – Pascu, Lang, Gherman (90 Sabadaș), Urs – Dunca (62 Rațiu), Cuc – Asăujan, Lupu (69 Roșianu), Giurgiu (62 Ionuț Mureșan) – Ster. Antrenor: Romulus Buia. Eliminat: Bota 69.

Liga 3. Seria 5. Etapa 23

CS Oşorhei – ACS Comuna Recea 2-3
Metalurgistul Cugir – Sănătatea Cluj 2-0
CS Iernut – FC Zalău 2-0
Avântul Reghin – AFC Hermannstadt 0-2
Viitorul Ulmeni – Gaz Metan Mediaş II 0-0
FC Bistrița – ASA II Tg. Mureș 0-3 (nu se dispută).
Unirea Dej – Recolta Dorolţ 6-1


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)