Vicecampioana Romaniei, egala castigatoarei LenCup. Ferencvaros – CSM Digi Oradea 7-7

0
Posted April 5, 2017 by Lucian Popa in Polo

atac poloÎn cursul serii de miercuri 5 aprilie la Budapesta s-a desfăşurat manşa retur a finalei LenCup la polo pe apă masculin. CSM Digi Oradea, vicacampioana României în exerciţiu, a întâlnit Ferencvaros Budapesta, după ce în tur au cedat cu scorul de 12-6 (3-0, 2-2, 3-2, 5-2). De astă dată poloiştii din municipiul de pe Crişul Repede au avut o prestaţie foarte bună, terminând la egalitate scor 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2).

Ramiro Georgescu a aruncat în bară, Madaras în situaţie de om în plus în bazin deschide scorul (1-0). După un timp de odihnă, solicitat de maghiari, acelaşi Madaras măreşte diferenţa (2-0). Avramovic îşi arată valoarea, şi scorul ia proporţii (3-0). Se termina primul sfert.

Radjen cu o torpilă reuşeşte să reducă din handicap (3-1). Oaspeţii prin curaj, Ramiro Georgescu înscrie şi el, obligându-l pe antrenorul gazdelor să solicite timp de odihnă. Bihorenii traversează un moment bun. Pe o contră Avramovic reuşeşte să înscrie din nou (4-2). Atac prelungit, 5 metri pentru bihoreni, transformat de Tibi Negrean (4-3). Toth din poziţie ideală, aruncă în bară, Diaconu aruncă portarul respinge.

Primul marcator după pauză este din nou Madaras, cu o torpilă de la distanţă (5-3). Pijetlovic este surprins, Avramovic ajunge la a treia reuşită personală (6-3). Tibi Negrean are o execuţie de clasă şi marchează la colţul scurt (6-4). Pe ultima secundă, cel ami înformă jucător, Tibi Neprean voleibalează o minge în plasă (6-5).

Începe ultimul sfert, Andrei Creţu, aruncare perfectă, respinsă de portarul advers. Om în plus pentru maghiar, timp de odihnă. Minute bune nu se marchează, Diaconu perfect scutură plasa de la distanţă, restabilind egalitatea (6-6). În ultimul minut al jocului, Madaras a marcat pentru o diferenţă minimă, (7-6). Replica vine automat, Pavlovic stabileşte scorul final (7-7).

Într-o altă ordine de idei, Bogdan Remeș, Istvan Szabo și Andrei Prioteasa, de la CSM Digi Oradea, au fost convocați la echipa națională a României pentru Jocurile Mondiale Universitare de vară – ediția 2017.

Evenimentul se va desfășura între 18 și 30 august 2017, în Taipei – Taiwan.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)