Virgil Preda, vocea atletismului bihorean in noua conducere a FR Atletism

0
Posted April 27, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

virgil la aniversareDupă 50 de ani de sport şi după 40 de ani în atletism, Virgil Preda culege roadele. Un antrenor extrem de exigent şi cu gura mare a reuşit să câştige în cele din urmă votul alegătorilor. Şi nu oricum, cu un tren care a întârziat la alegerile FRA trei ore, fără un discurs pregătit şi fără să fie susţinut politic.

„Succesul aparţine atletismului bihorean, sportului bihorean şi colegilor mei din atletism cărora le mulţumesc că au fost alături de minune permamanent şi împreună reuşim cu această mică federaţie locală, Asociaţia Judeţeană de Atletism, să fim cunoscuţi în România. Mi-am dorit o astfel de funcţie, iar colegii mei m-au felicitat şi mi-au spus că eu sunt speranţa lor pentru viitor”, spune Virgil Preda, vicepreşedinte al FR de Atletism.

„Pentru mine înseamnă reuşita unei munci de 40 de ani plecând de la atlet de nivel mediu, locul trei în România, la seniori, plecând de la primul titlu de campion de juniori trei şi până în ziua de azi când am obţinut câteva rezultate, zic eu, notabile pentru condiţiile care le-am avut în Oradea.Mi-am propus să creez loturi naţionale în jurul antrenorilor, pe două categorii, sportivi cu avans biologic la juniori şi cu rezultate de excepţie şi sportivi cu evoluţie bio-psihică lentă, care pot să ajungă în vârful carierei la seniori.”

Prima şedinţă în noua formulă FRA o va avea la finele lunii mai când formularele împărţite de Virgil Preda cu rezultatele de la toţi antrenorii vor fi analizate. “Mă făresc de cuvântul proiecte, pentru că de fiecare dată s-a vorbi de aşa ceva şi nu s-a făcut nimic. În urmă cu câţiva ani i-am spus lui Tavi Belu că noi avem probleme mari cu sportivii şi că vom ajunge să ne bucurăm de prezenţa într-o finală. Aici s-a ajuns, nu e normal ca un sportiv să fie trimis la europene sau mondiale doar pentru că antrenorul are influenţe” avea să concluzioneze Virgil Preda (foto dreapta, alături de o poză din acrivitate)

Antrenorul orădean a fost ales ca vicepreşedinte cu un total de 106 voturi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)