CSM Digi Oradea pierde din nou in capitala. Sfertul al treilea de cosmar

0
Posted May 14, 2017 by Lucian Popa in Polo
Faza de joc

Faza de joc

În cursul dimineţii de luni 14 mai, la Bazinul Steaua din capitală a avut loc meciul doi al finalei Superligii de polo pe apă masculin. S-au întâlnit echipa gazdă, şi CSM Digi Oradea, ocupanta locului secund în ediţia precedentă de campionat. Dealtfel aceste două echipe sunt cele mai bune din ţară în ultimii ani. La finele unui joc cu două reprize diametral opuse, Steaua  reuşit o victorie scor 10-7 (5-4, 4-0, 0-1, 1-2). Poloişti antrenaţi de Andrei Josep conduc cu scorul general de 2-0 şi ami au nevoie de o singură victorie din trei jocuri pentru a obţine a doua oară consecutiv laurii de campioni.

Primul marcator al partidei a fost Andrei Creţu de la CSM Oradea (0-1). Popescu cu noroc puntează şi restabileşte egalitatea (1-1). Radjen cu o execuţie de mare jucător, catapultează mingea în vinclul porţii teliste (1-2). La faza imediat următoare, Delgado din poziţie centrală nu are cum rata (2-2). Apărarea oaspeţilor este rarefiată, Rădoi profită şi înscrie lejer (3-2). Cu om în plus în bazin, şi după un timp de odihnă, Robu măreşte diferenţa (4-2). CSM Digi Oradae revine după o bombă a lui Mihnea Gheorghe. Gojko Pijetlovic este doar o palidă copie a unui portar de mare valoare, campion mondial şi european, dar stelistului Delgado înscrie pe sub braţele portarului (5-3). Pe ultimele secunde Nicu Diaconu prinde un şut puternic şi readuce echipa bihoreană în meci (5-4).

Începe sfertul secund, cu om în plus şi la capătul unei scheme bine lucrate, Iancu măreşte diferenţa (6-4). La cealaltă poartă, Tibi Negrean trimite în bară. Bihorenii sunt de nerecunocut în apărare, Murisic cu un şut plasat duce echipa militară la trei lungimi în faţă (7-4). Steaua fructifică fiecare situaţie de om în plus, Goanţă din apropiere de doi metri şutează plasat (8-4).

Din păcate Radjen de la CSM şi Iancu de la Steaua sunt eliminaţi cu cartonaş roşu şi automat sunt suspendaţi pentru următorul meci. Oradea este pur şi simplu de nerecunoscut, Rădoi a marcat din toate poziţiile (9-4). Cu om în plus în bazin, Prioteasa trimite în transversală, la cealaltă poartă, Filipovic trimite modest.

După pauză, echipa bihoreană îl remarcă de multe ori pe Dragoş Stoenescu de departe cel mai bun portar român la ora actuală. Tibi Negrean înscrie cu o boltă, prima reuşită personală a orădeanului (9-5).

Primul marcator al ultimului sfert ese Prioteasa cu o execuţie sub bară (9-6). Tibi Neagrean iroseşte o nouă oportunitate, trimiţând în bară. Incredibil, Ramiro Georgescu cu poarta goală trimite în transversală. Steaua gestioneazpă destul de bine finalul jocului, Robu scăpat pe contră înscrie din poziţie singur cu portarul (10-6). Ultimul marcator al partidei a fost Tibi Negrean care a plasat frumos (10-7).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)