28 de jucatori pentre jocurile test cu Japonia, Canada si Brazilia

0
Posted May 30, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

rugbySelecționerul Lynn Howells a convocat 28 de jucători pentru meciurile test pe care echipa națională a României le va disputa în luna iunie cu reprezentativele Japoniei, Canadei și Braziliei în cadrul Turneului Internațional World Rugby, se arată într-un comunicat de presă al Federației Române de Rugby.
Dintre jucătorii convocați cei mai mulți provin de la echipele Timișoara Saracens și CSA Steaua, fiecare cu câte 6 jucători, 5 sunt de la CSM Știința Baia Mare, 2 de la CSM București și 1 de la Dinamo. De asemenea, 7 jucători convocați evoluează în Franța și 1 în Anglia.

Echipa se va reuni miercuri, 31 mai, urmând ca în 1 și 2 iunie să susțină două antrenamente pe Stadionul “Arcul de Triumf”. Plecarea spre Japonia este programată pentru sâmbătă, 3 iunie.

“World Rugby ne-a ajutat foarte mult cu aceste meciuri pentru că putem vedea ce înseamnă o deplasare atât de lungă, până în Japonia, putem vedea cum ne adaptăm la o diferență foarte mare de fus orar, la condițiile pe care le vom întâlni acolo. Vom juca pe un stadion de Cupă Mondială, cu echipa pe care o vom avea adversar în grupe, astfel vom putea practic vedea atmosfera și tot ce se întâmplă în jurul unui astfel de meci într-o cultură total diferită de cea europeană. Va fi un tur de forță pentru jucători pentru că practic în șase zile vom juca pe două continente. Obiectivul nostru la aceste meciuri test este de a crește nivelul jocului și de a le da șansa unor jucători tineri de a se afirma în națională. Nefiind această miză de calificare la Cupa Mondială cum se întâmplă în Rugby Europe Championship, putem conta mai mult pe tineri. Am văzut jucători care promit, ca Iurea, ca Strătilă, ultimul de altfel reprezintă și una dintre soluțiile pe care le vom încerca pe postul de fundaș. Este un turneu pe care îl vom face fără Cătălin Fercu pentru că el are probleme legate de deplasarea cu avionul. Faptul că vom zbura destul de mult, până în Japonia, apoi Canada și revenirea acasă, ar pune o presiune în plus pe el. Pentru ultima partidă din iunie, cu Brazilia, la întoarcerea în țară, lotului inițial stabilit i se vor mai adăuga câțiva jucători de perspectivă”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Lotul convocat pentru turneul din luna iunie este următorul: pilieri — Constantin Pristăviță (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne); taloneri — Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens); linia a doua — Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Colomiers), Andrei Iurea (Știința Baia Mare); linia a treia — Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers); mijlocași la grămadă — Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo); mijlocași la deschidere — Florin Vlaicu (CSA Steaua), Samoa Luke (Știința Baia Mare); centri — Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM București), Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare); aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Jack Cobden (CSM București), Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens); fundaș: Sabin Strătilă (CSA Steaua).

Echipa națională de rugby a României va participa la un turneu internațional în cadrul căruia vor disputa partide test cu Japonia (10 iunie, Kumamoto), Canada (17 iunie, Edmonton) și Brazilia (24 iunie, București).

România se află pe locul 16 în ierarhia World Rugby, în timp ce viitoarele adversare ocupă următoarele locuri: Japonia — 11, Canada — 22 și Brazilia — 31.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)