Campioana castiga la Oradea si amana verdictul final pana miercuri la Sibiu

0
Posted May 22, 2017 by Lucian Popa in Baschet

csm oradeaLuni 22 mai Arena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit meciul secund al finalei mici (joc pentru locurile trei-patru) dintre CSM U Oradea şi CSU Sibiu. După primul meci disputat la Sibiu, aceştia conduceau cu scorul de 1-0, şi aveau nevoie de o singură victorie din două jocuri pentru a termina pe locul trei în Liga Naţională de baschet masculin. Favoriţii locali au făcut un meci destul de bun la finele căruia au câştigat pe deplin meritat cu scorul de 70-66 (20-18, 14-14, 17-19, 19-15).

Vizitatorii au început mai bine, reuşind să conducă cu scorul de 7-0, Oradea revine în meci după reuşitele lui Denison şi Barnette. Franklin îşi duce echipa la două lungimi în spatele sibienilor, iar după reuşita lui Nicoară, gazdele preiau conducerea. Mandache este nemulţumit că nu este lăsat de joace mai mult, antrenorul căutând scuze.

Sfertul al doilea este extrem de echilibrat, Oradea are un run de 7-0 şi se distanţează pe tabelă, punctele marcate fiind înjumătăţite faţă de primul sfert de ambele părţi. Davis menţine formaţia vizitatoare în joc, Mandache aruncă de la distanţă şi înscrie. La celălalt panou, pe ultima secundă, Paliciuc de la distanţă scutură plasa.

Imediat după pauză, gazdele îşi iau în serios rolul de favoriţi şi au o perioadă extrem de pozitivă, ajungând la +10 pe tabelă, faţă de adversar. Din păcate pentru ei, cedează iniţiativa, apărarea este inexistentă iar prin trei coşuri de la distanţă, Sibiul este din nou la egalitate cu campioana 51-51.

Ultimul sfert a fost şi cel mai tensionat, Davis în două rânduri nu a putut fi oprit în drumul spre panoul advers. Franklin înscrie şi el, iar Ţibîrnă de la libere înscrie doar o tentativă. Roş-albaştrii au probleme cu faulturile personale, Nicoară ratează singur sub panoul advers, la celălalt panou, Cooper înscrie de la distanţă. 63-64 arăta tabela. Franklin înscrie, Cooper face paşi, Barnette ajunge la linia de libere şi transformă ambele tentative. 68-64. Arbitrii dau posesia bihorenilor, M. Zeno la linia de libere. lalovic ajunge şi el la libere. Final de joc, Oradea se impune şi amână verdictul până miercuri la Sibiu.

În ciuda unui meci fără o miză prea mare, spectatorii locali au luat cu asalt Arena “Antonio Alexe” şi s-au bucurat din nou de un spectacol de calitate oferit de cele două echipe.

Galben-albaştrii s-au bucurat în municipiul de pe Crişul Repede de o inimoasă galerie care şi-a încurajat favoriţie pe toată durata partidei. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)