Campioana invinsa la Cluj datorita unui ultim sfert de cosmar

0
Posted May 2, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascMarţi 2 mai s-a disputat primul joc al semifinalei Ligii Naţionale de baschet masculin, dintre U BT Cluj-Napoca echipa care a terminat sezonul pe prima poziţie în clasament, şi CSM U Oradea campioana în exerciţiu.

Se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, decisivul în municipiul de pe Someş.

U BT a reuşit o victorie datorită unui ultim sfert peste aşteptări, scor final 86-73 (14-20, 26-26, 17-21, 29-6).

Mandache şi Moldoveanu ratează primele acţiuni ale meciului. M. Zeno ratează şi al, Ţibîrnă pe recuperare înscrie primele puncte ale întâlnirii. Moldoveanu ratează singur cu panoul, Rasic aruncă aiurea şi el, Barnette recuperează ofesniv. Acelaşi Bogdan Ţibîrnă înscrie din nou, Barro primul marcator al gazdelor. Mingea se opreşte pe panou, gazdele reiau posesia. Barro prin sleam-dunk, egalează, M. Zeno transformă şi libera suplimentară. Campioana începe să impună ritmul, Mandache de la distanţa scutură plasa, căpitanul Will Franklin înscrie şi el. Aşa cum era de aşteptat Mihai Silvăşaşn antrenorul gazdelor solicită timp de odihnă.

Barnette înscrie după o pătrundere individuală, Moldoveanu pe recuperare ofensivă punctează şi el. M. Zeno cu mult curaj aruncă şi înscrie de la distanţă 20-10 arăta tabela în favoarea campioanei. Prima triplă a gazdelor vine pe mâna lui Rasic, Adamovic înscrie doar o liberă. Bihorenii câştigă din nou posesia, final de sfert.

Denison este primul marcator al sfertului secund, roş-albaştrii ajung la +10 pe tabelă, Adamovic reduce din diferenţă de la linia de libere. În superioritate numerică, K. Dykess înscrie, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim antrenorul campioanei. Roland Torok finalizează superb, Moldoveanu ratează, parţial clujean întrerupt de tripla lui Franklin. Dykess coş plus o liberă suplimentară transformată, scorul se strânge. Nicoară forţează aruncarea, la fel ca şi Torok, contra vine automat pe mâna lui M. Zeno. Barro al patrulea coş din acţiune, Franklin înscrie ambele libere, Adamovic reaprinde speranţa cu un coş de la distanţă, Mandache îl imită automat. Pe ultima secundă Dykess aruncă şi înscrie. 32-34 arată tabela. Mandache aruncă şi ratează, Nicoară înscroe din apropiere beneficiind şi de o liberă suplimentară transformată. Oradea din nou îşi surpride adversarul, Denison înscrie de lângă Barro timp de odihnă al gazdelor. Mandache lăsat liber nu are cum ierta, din nou Oradea are zece lungimi avans. Pustozvonov de două ori consecutiv aruncă din zero grade şi înscrie. Greşeli mari în apărarea bihoreană, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Ţibîrnă combină cu Nicoară, acesta din urmă înscrie, Barro din nou rupe panoul. Pe ultima secundă a primei părţi, Mandache înscrie pe o recuperare ofensivă. Campioana se află în avantaj la pauza mare.

Barnette finalizează în stil de mare jucător, Rasic liber de la distanţă înscrie, Ţibîrnă ratează, la fel ca şi Barro, turnover al orădenilor. Moldoveanu ratează, un nou turnover al oapsţeilor, Adamovic înscrie. Franklin liber aruncă şi ratează, posesie pentru Oradea. Ţibîrnă singur sub panou nu are cum rata, arbitrii văd un fault inexistent asupra lui Moldoveanu, care înscrie ambele tentative. Mandache îl depăşeşte pe Barro, ajunge la cota 13, un nou fault fluierat uşor. Adamovic trage aiurea, M. Zeno se duce până-n coş, Dykess pe recuperare punctează şi el.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Pustozvonov din nou aruncă şi înscrie, un marcator constant, exact când echipa are nevoie de el. Barnette ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. M. Zeno iroseşte o aruncare, Pasalic iroseşte o nouă aruncare. Dykess ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. Fault-coş, în dreptul lui Barnette care-l depăşeşte uşor pe Pustozvonov. Pasalic face fault fără minge asupra lui Rasic, care de la linia de libere transformă doar o tentativă. M. Zeno superb măreşte diferenţa pe tabelă, +6 Rasic aruncă şi ratează de la distanţă. M. Zeno face un meci mare fiind omul providenţial în momentele importante. Coş plus libera suplimentară în dreptul lui M. Zeno cel care ajunge la cota 19. Rasic de ld distanţă înscrie, Barnette pe contră este letal. Când mia unt de jucat zece minute, campioana are +10 pe tabelă.

Rasic deschide ultimul sfert cu un superb coş de la distanţă, Mandache aruncă şi ratează la celălalt panou. Pasalic ratează, pe contră Moldoveanu înscrie. CSM-ul a început modest ultimul sfert, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Campioana iroseşte uşor posesia, Moldoveanu de la distanţă reduce din handicap. parţial de 8-0 pentru clujeni, Barros înscrie, un nou timp de odihnă solicitat de cristian Achim. Tot ce au construit în trei sferturi s-a distrus în doar două minute şi jumătate. Două ratări ale vizitatorilor, gazdele pot prelua conducerea. Moldoveanu penalizat cu fault ofensiv, 67-67 arăta tabela. Barnette cu mare greutate înscrie, Adamovic coş plus fault, gazdele pentru prima dată preiua conducerea. Barro măreşte diferenţa, la celălalt panou, Denison ratează. Rasic înscrie un coş uşor, sfert de coşmar pentru orădeni. Adamovic dă lovitura de graţie, de la peste 8 metri înscrie. Timp de odihnă solicitat de orădeni, al treilea în acest ultim sfert. Inacceptabil pentru campiona en-titre, doar 2 puncte, şi în schimb a primit 20!!! Nici un juniori nu se poate aşa ceva… Franklin înscrie Adamovic forţează aruncarea, Barnette primeşte un fault, decizie incorectă. Mecanismul de joc al orădenilor s-a defectat complet în acest sfert, Rasic aruncă şi ratează, 77-71, timp de odihnă solicitat de Mihai Silvăşan. Campioana are probleme mari la finalizare, Denison este descalificat pentru cinci greşeli personale. Vlad Moldoveanu la linia de libere, este exact. Alb-negrii duc fiecare atac la limita celor 24 secunde. Dykess descalificat şi el pentru cinci greşeli personale. Franklin iroseşte o nouă combinaţie, şi totul pare să se fi terminat. Incredibil, Pustozvonov 4/4 de la mare distanţă. La celălalt panou, Franklin înscrie şi el. 81-73. Moldoveanu de la distanţă aruncă şi înscrie, plus o liberă suplimentară ratată. Pustozvonov înscrie ambele libere, scor final 86-73!!!

Baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede trebuie să se recupereze rapid pentru că nu e nimic pierdut, au jucat doar un singur meci mai sunt cel puţin două în care vor avea şansa lor. Au fost aproape de o surpriză, trebuie să creadă în şansa lor, dar acest ultim sfert trebuie trecut la capitolul, aşa nu se face!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Moldoveanu şi Rasic fiecare cu câte 16 puncte, Barro şi Adamovic fiecare câte 14, de la învingători, respectiv M. Zeno 19, Mandache 13, Barnette 12.

Meciul cu numărul doi se va juca joi 4 mai de la ora 19,00

Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)