Campioana reaprinde sperantele pentru calificarea in finala LNBM

0
Posted May 8, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascheLuni 8 mai în Arena “Antonio Alexe” din Oradea s-a disputat jocul trei din cadrul semifinalei Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit CSM U Oradea, campioana româniei şi U BT Cluj-Napoca gruparea care a câştigat deja două trofee în acest sezon, Supercupa şi Cupa României.

În cele din urmă a venit şi victoria mult aşteptată a echipei din municipiul de pe Crişul Repede, scor 69-59 (26-9, 19-22, 11-12, 13-16).

Barnette (foto) a marcat primele puncte ale întâlnirii, Barro înscrie prin sleam-dunk, Ţibîrnă punctează pentru ca M. Zeno să înscrie de două roi consecutiv. Adamovic de la distanţă reduce din diferenţă, Dykess se accidentează şi se duce direct la vestiar. Rasic aruncă din afara semicercului şi ratează, Franklin finalizează o acţiune personală. Barro transformă ambele libere, Ţibîrnă prin sleam-dunk înscrie şi el. Rasic ratează din nou, Barnette ajunge la linia de libere şi tot el pe contră nu poate fi oprit. Timp de odihnă solicitat de Cristian Silvăşan. Pustozvonov din zero grade scutură plasa, Rasic nu şi-a fixat tirul, la fel şi Mandache. În cele din urmă Barnette de la distanţă înscrie scor 22-9.Campioana îşi spulberă pur şi simplu adversarul, ajungând la o diferenţă de 15 lungimi.

Dykess înscrie primele puncte ale sfertului secund, M. Zeno de la distnta este decisiv. Dykess ratează finalizarea, Franklin, pierde posesia dar tot el revine. Denison înscrie şi el primele puncte, Nicoară ajunge la linia de libere Denison rupe panoul, din nou timp de odihnă al vizitatorilor. Pasalic arunc şi mingea trece prin coş. Nicoară ratează singur sub panoul advers, Moldoveanu recuperează, Rasic marchează de lângă Denison. Petrişor este blocat. Timp de odihnă solicitat şi de Cristian Achim. În superioritate numerică, clujenii reduc din diferenţă 36-16, turnover al organizatorilor. V. Moldoveanu coş plus fault, la celălalt panou, Barnette punctează şi el. Campioana este într-o zi mare, aplică pur şi simplu o lecţie de baschet unei formaţii care a învins în acest sezon oriunde a prins Oradea. Nicoară îşi trece şi el numepe pe lista marcatorilor, Barro o face din nou. Barnette ratează prima liberă, dar o transformă pe cea de-a doua. Dykess vede coşul şi aruncă superb. Timp de odihnă al campioanei. Franklin aruncă şi ratează, Barro din nou faultat. Nioară se descurcă perfect pe lângă apărătorii adverşi, pentru ca ultimul marcator al sfertului să fie Adamovic.

Barnette este primul marcator după pauză, Franklin din spate îl căpăceşte pe Moldoveanu!!! Mandache în viteză finalizează, M. Zeno ratează de la distanţă, în schimb Rasic este mai exact. Clujenii trei contra unu nu înscriu, Ţibîrnă recuperează, se aude fluierul, fault tehnic la banca orădenilor. Rasic este exact, Adamovic pătrunde şi înscrie. Turnover al gazdelor, oaspeţii irosesc şi ei posesia, M. Zeno este umplut de sânge de Barro, arbitrii nu iau nicio decizie. Barro înscrie lejer pe pătrundere, Franklin este faultat destul de dur. Timp de odihnă al campionei. După aproape şase minute, Pasalic de la linia de libere sparge gheaţa. 51-41, Moldoveanu se remarcă din nou. M. Zeno de la linia de libere este din nou sigur, Kuti aruncă şi ratează. Roş-albaştrii profită şi la fiecare fază beneficiază de aruncări libere. 56-43 Rasic îl blochează pe Ţibîrnă pe ultima aruncare.

Începe ultimul sfert. Pasalic în viteză înscrie, Barro ratează, Adamovic de la distanţă singur, nu are cum rata. Denison ratează prima liberă, din păcate şi pe a doua. Dykess şi M. Zeno ratează, un nou turnover al gazdelor. Adamovic nu poate fi oprit de Pasalic, M. Zeno sleam-dunk de toată frumuseţea. Timp de odihnă al clujenilor. M. Zeno combină perfect cu Barnette, Kuti din zero grade înscrie. Pustozvonov interceptează şi aruncă perfect de la distanţă. 62-53 arăta tabela. Barnette ratează libera suplimentară, Pasalic aruncă de la distanţă micşorând distanţa dintre cele două echipe. Turnover al gazdelor, schimbări în tabăra campioanei. Rasic reaprinde lupta pentru victorie, replica vine pe mâna lui M. Zeno superb din zero grade. Timp de odihnă al alb-negrilor. Barro ratează talonat de M. Zeno, acesta din urmă ajunge la linia de libere. Adamovic ratează, campioana câştigă şi speră la un nou succes în meciul patru.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost M. Zeno 24 puncte, Barnette 20, Denison şi Pasalic câte 6 fiecare, pentru învingători, respectiv Barro 16, Rasic 12, Adamovic 10.

Meciul patru se va juca miercuri 10 mai de la ora 18,30 în aceeaşi locaţie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)