Campionatele Internationale de inot ale Romaniei, la eitia a III-a

0
Posted May 24, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

inot-schier-oradea-415x260Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a anunțat,  într-o conferință de presă, că la cea de-a treia ediție a Campionatelor Internaționale de înot ale României, care se vor desfășura la bazinul Dinamo din Capitală în perioada 25-28 mai, vor participa 366 de sportivi din 9 țări.
“Nu este un lucru ușor să organizăm această a treia ediție a Campionatelor Internaționale de înot ale României și să rămânem pe harta țărilor care găzduiesc asemenea competiții. Vrem însă să le oferim ocazia sportivilor noștri să își îndeplinească baremurile de participare pentru Campionatele Mondiale sau alte competiții majore. Anul acesta avem un număr record de participanți, mai exact 366 din 9 țări, dintre care 226 la masculin și 140 la feminin. Din păcate Katinka Hosszu (n.r. — câștigătoare a trei medalii de aur și una de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro) nu vine anul acesta la București. A zis în glumă că o să lipsească un an pentru ca să ne fie și mai dor de ea. Dar sunt sportivi la nivel internațional care vor fi prezenți, pentru că toți vor timpi buni pentru Campionatele Mondiale”, a spus președinta.

Aceasta a menționat că în absența lui Robert Glință, care este nevoit să ia o pauză de trei luni din cauza unor probleme medicale, lotul României va fi compus din 7 seniori și 33 de juniori. “Ne dorim în primul rând performanțe bune pentru seniorii noștri, pentru cei care tind să se califice la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Avem un lot mai mare de juniori, pentru că seniori mai avem doar 7. Ei vor reprezenta România la aceste Internaționale și 33 de juniori. În urma rezultatelor de la București ei intră în topul mondial. Acești timpi vor fi timpi de calificare pentru Campionatele Mondiale de seniori, pentru Campionatele Europene de juniori, dar și pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Așa că aceste Internaționale reprezintă un prim pas pentru sportivii noștri pentru participarea la aceste competiții majore”, a menționat Potec.

Suma totală a premiilor care vor fi oferite la Campionatele Internaționale de înot ale României se ridică la 28.000 de euro. “Bugetul pentru organizarea acestei competiții este destul de mare, dar importantă este suma totală a premiilor pentru cele mai bune performanțe, adică 28.000 de euro. Cele mai bune performanțe din concurs vor fi premiate după cum urmează: locul 1 — 10.000 de euro, locul 2 — 7.000, locul 3 — 5.000, locul 4—3.000, locul 5 — 2.000 și locul 6 — 1.000. Sunt premii în bani oferite de partenerii noștri și sperăm ca ele să se ducă spre cât mai mulți români”, a adăugat Camelia Potec.

Campionatele Internaționale de înot ale României se vor desfășura în perioada 25 și 28 mai la bazinul olimpic Tolea Grințescu din cadrul Complexului Sportiv Dinamo din Capitală.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)