Cristian Balaj a inceput “in forta” campania pentru sefia FRF

0
Posted May 19, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

balajFostul arbitru Cristi Balaj, acum consilier al ministrului TS Marius Dunca şi posibil candidat la alegerile pentru preşedinţia FRF în primăvara lui 2018, a criticat modul în care FRF şi-a arogat meritele într-un material postat pe frf.ro. Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă privind finanţarea activităţii sportive de către administraţia locală în limita a maxim 5 la sută din bugetu

Sunt bucuros sa subliniez ca Guvernul Grindeanu a emis Ordonanta de Urgenta prin care hotaraste ca “Autoritățile administrației publice locale pot aloca sume pentru finanțarea activității sportive în limita a maxim 5% din bugetul aprobat.
Sunt mandru ca ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, al carui consilier sunt, a reusit impreuna cu Guvernul Sorin Grindeanu sa vina cu o solutie asteptata de ani de zile de intreg sportul romanesc.
Constat insa cu amaraciune si mirare cum oameni care nu au avut nicio contributie la constructia si promovarea acestei Ordonante de Urgenta isi asuma proiecte care nu le apartin.
Ca sa fiu mai exact, cei de la Federatia Romana de Fotbal isi insusesc incorect merite, le place sa epateze si sa iasa in prim-plan asumandu-si proiecte pe care le fac altii.
Conform frf.ro, federalii lui Burleanu isi asuma meritele pentru aceasta ordonanta, mentionand ca ei sunt initiatorii acestui demers.
In calitate de consilier al Ministrului Tineretului si Sportului, Marius Dunca, ma simt nevoit sa constat ca este jignitor din partea Federatiei sa-si insuseasca acest merit, pentru ca Ordonanta mult asteptata a fost initiata de Guvernul Grindeanu, dupa o consultare directa pe care actualul guvern a avut-o cu primarii din Romania in cadrul Adunarilor Generale ale Comunelor, Oraselor si Municipiilor din martie si aprilie.
Ministerul Tineretului si Sportului a inceput sa construiasca aceasta Ordonanta la solicitarea celor care investesc sau doresc sa investeasca in sport.
Foarte multe federatii, cluburi sau asociatii au facut solicitari – diferite una de alta – dar cu aceeasi esenta. Federatia Romana de Fotbal nu a contat decisiv in aceasta ecuatie si nu a participat la constructia acestei Ordonante. Faptul ca isi asuma merite depline este jignitor fata de colegii mei de la MTS alaturi de care s-a lucrat la acest proiect si fata de celelalte ministere care si-au dat avize.
Ar fi un hazard daca ne-am pune la incercare imaginatia crezand ca o federatie care nu este in stare nici macar sa-si clarifice ROAF-ul (se pare ca vom avea din nou nevoie de TAS pentru a stabili campioana Romaniei) a avut un rol determinant sau ca a fost initiatorul acestei legi.
Federatia a remis un document pe vremea doamnei ministru Gabriela Szabo, dar probabil ca acea hartie zace alaturi de propunerea Federatiei Romane de Fotbal prin care solicita ca Federatiile sa hotarasca daca Asociatiile Judetene au drept de vot in Adunarea Generala. Chiar daca federalii lui Burleanu spun ca acea propunere a venit de la Federatia de Yachting, eu sunt in posesia dovezii care arata exact opusul.
Nu cred ca prim-ministrul Grindeanu sau ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, initiatorii acestei Ordonante, aveau nevoie de laudele Federatiei, atata timp cat intentia lor a fost de a crea conditii optime in sport, nu sa fie periati de federali.
Asa cum am promis cand am acceptat functia de consilier al Ministrului Tineretului si Sportului, Marius Dunca, sunt fericit ca pot ajuta sportul, oferindu-i inapoi o parte din ceea ce mi-a dat de-a lungul carierei”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)