CS Diosig se impune in finala Cupei Romaniei, desi au fost condusi de doua ori

0
Posted May 31, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

018În cursul după-amiezii de miercuri 31 mai, terenul Bazei Sportive “Lucafărul” din Sânmartin a găzduit finala Cupei României la nivelul Ligii a IV-a Bihor. S-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din acest eşalon şi anume CF Bihorul Beiuş şi CS Diosig. La finele timpului regulamentar de joc, aceştia din urmă au reuşit să se impună cu scorul de 3-2 (0-1).

A fost o dispută spectaculoasă, peste nivelul competiţiei, la finele căreia gruparea mai insistentă în special în faţa de atac a reuşit victoria. Beiuşenii au început foarte bine jocul deschizând scorul după doar opt minute de joc, în urma unei lovituri libere, uşor acordate. Trip a trimis superb în vinclu de la 18 m (1-0). La doar patru minute distanţă, tot ei au şansa desprinderii, Mihuţa scăpat singur pe drepta a şutat modest, Gheţe a respins în lateral.

La cealaltă poartă, Jurcă a scăpat şi el singur, dar execuţia lui din poziţie centrală a lăsat mult de dorit. Ritmul înainte de pauză a scăzut, căldura mare afectând evoluţia celor 22 jucători.

Partea a doua începe în nota de dominare a celor din Diosig, care ameninţă pentru prima dată poarta prin Jurcă, şutul acetuia trecând alături. La doar câteva secund distanţă restabiles egalitatea, acelaşi Jurcă a şutat spre poartă, portarul advers a respins în lateral, Emil Popa a urmărit şi din patru metri a înscris în poarta goală (1-1).

Egalitatea s-a menţinut doar şapte minute, acelaşi Trip, dintre trei adversari, a şutat modest dar plasat de la 16 m, Gheţe prins pe picior greşit nu a putut interveni (2-1).

Meciul se încinge, intrările sunt tot mai dure, centralul Cristian Nagy acordă regulamentar cartonaşe galbene. CS Diosig, revine în meci cu largul concurs al portarului Odobasianu, Zadori a şutat violent de la 28 metri, goalkiperul advers deviind balonul în propria poartă (2-2).

În final s-a jucat pe contre. Beiuşenii aşteptau minunea numai de la Trip, mult prea izolat în timp ce nou intratul Hodişan Coriolan finalizează plasat o acţiune individuală pe partea dreaptă (3-2). Copil vede cartonaşul roşu în finalul jocului, dar nu mai interesa pe nimeni. Explozie de bucurie pentru suporterii celor de la Diosig o dată cu ultimul fluier al arbitrului, hora bucuriei şi aplauze la scena deschisă pentru echipa care la finele acestui sezon a reuşit eventul, campionat – cupă.

Aproape 800 de suporteri au luat loc în tribunele stadionului din Sânmartin, un record pentru un meci în condiţiile în care luceferii în Liga a 2-a aveau mai puţin oameni prezenţi în tribună.

Iniţial finala Cupei a fost programată pe data de 1 iunie pa Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, dar datorită unui turneu de copii, meciul a fost mutat la Sânmartin. Aşa a fost să fie, în loc să fie o propagandă bună a fotbalului în municipiul s-a preferat să se joace în afara oraşului.

CS Diosig: Gheţe – Szucs, Karacsony, Lazăr, Arsene, Ember, Zadori, Sereş (64 Hodişan), Jurcă Cristian, Jurcă Leontin, Emil Popa. Antrenor: Vig Zoltan.

CS Bihorul: Odobasianu – Copil, Foghiş, Mihoc, Mîndru, Mihuţa, Stan, Silaghi, Trip, Popa (88 Ţirban), Toma. Antrenor: Rudy Kovacs.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreşedinte FRF şi Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, a aprobat, astăzi, 31 mai, referatul Departamentului Competiţii al FRF cu privire la cuplarea judeţelor în vederea desfăşurării jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2017-2018, şi componenţa comisiei pentru stabilirea ordinii de disputare a jocurilor de baraj (acasă – deplasare) pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2017-2018.

Cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB se vor duela în 21 de meciuri, iar câştigătoarele acestor baraje vor promova în Liga 3. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe.

Datele de disputate a acestor jocuri sunt 17 iunie 2017, ora 18:00, turul şi 24 iunie 2017, ora 17:30, returul.

Împerecherea judeţelor în vedera stabilirii programului jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, ediţia 2017-2018:

1. Teleorman – Mehedinţi
2. Tulcea – Constanţa
3. Prahova – Dâmboviţa
4. Cluj – Maramureş
5. Bihor – Arad
6. Argeş – Sibiu
7. Bucureşti – Ilfov
8. Braşov – Mureş
9. Ialomiţa – Buzău
10. Călăraşi – Giurgiu
11. Harghita – Covasna
12. Dolj – Gorj
13. Olt – Vâlcea
14. Sălaj – Satu Mare
15. Bistriţa-Năsăud – Suceava
16. Bacău – Botoşani
17. Brăila – Vaslui
18. Galaţi – Iaşi
19. Neamţ – Vrancea
20. Caraş-Severin – Alba
21. Timiş – Hunedoara


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)