CSM U Oradea invinge Sibiul si intra in posesia medaliilor de bronz!!!

0
Posted May 24, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschetMiercuri 24 mai, CSM U Oradea campioana României la baschet masculin a jucat ultimul meci al sezonului 2016-2017. Orădenii au evoluat la Sibiu în finala mică a Ligii Naţionale, scorul general fiind 1-1, acest ultim joc fiind decisiv. Câştigătoarea bronzului a fost decisă la ultima aruncare, roş-albaştrii reuşind o revenire de senzaţie şi totodată o victorie cu scorul de 72-71 (14-24, 21-15, 18-17, 19-15).

A fost o dispută extrem de echilibrată, chiar dacă erau în joc doar medaliile de bronz, orgoliul jucătorilor şi dorinţa de a câştiga au făcut ca meciul să fie unul extrem de intens.

Gazdele au început perfect meciul conducând cu scorul de 16-5, Pasalic dând parcă semnaul revenirii. Bogdan Popescu are nu mai puţin de zece puncte în cinci minute, Pasalic din nou singur nu are cum rata. Hardy de la distanţă scutură plasa, iar Oradea pare să nu poată ţine ritmul cu adversarii. Cristian Achim obligat la jumătatea sfertului să solicite primul timp de odihnă. După primele zece minute, galben-albaştrii au zece lungimi avans pe tabelă.

Sfertul secund de desfăşară sub acceaşi notă, Pasalic fiind penalizat cu fault tehnic. O dată cu trecerea timpului, sibienii măresc diferenţa în favoarea lor, Hardy finalizează din nou, prin sleam-dunk, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Nicoară ratează în două rânduri, tot el recuperând. Pasalic de la distanţă scutură plasa (4/4), M. Zeno talonat de un adversar punctează şi el. Lalovic ratează, Pasalic de la mare distanţă aruncă cu încredere şi reduce diferenţa la zece puncte. Încet dar sigur, Oradea recuperează puncte importante.

Timp de odihnă solicitat de Dan Fleşeriu. Replica vine pe mâna lui Mijajlovic, denison finalizează şi el.

După pauză, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede încep mai bine, pe mâna lui Denison şi Barnette egalează pe tabelă. 39-39. Paliciuc duce echipa gazdă în avantaj, Franklin cu libera suplimentară aduce din nou Oradea peste adversar. Mijajlovic egalează din nou situaţia 48-48, Davis de la libere şi Pasalic înscriu pentru echipele lor. Paliciuc din a doua încercare înscrie de la distanţă. Lalovic este perfect la linia de libere, Franklin ratează ultima tentativă a sfertului trei.

Mai sunt de jucat zece minute, M. Zeno ratează primul, Cooper o face şi el. Mijajlovic interceptează şi înscrie, Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pasalic din nou omul potrivit, la locul potrivit, Franklin pătrunde şi înscrie. Davis coş plus aruncare suplimentară, la fel ca şi Bogan Ţibîrnă. Pasalic înscrie iar scorul se strânge vizibil. M. Zeno transformă ambele libere, Mijajlovic, stop-şut perfect. 69-65. Barnette trece lejer pe lângă Popescu, Cooper ratează singur cu panoul. Franklin ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. sibiul merge pe mâna lui Mijajlovic, care înscrie. M. Zeno înscrie doar o liberă. 71-69, ultimul minut. Paliciuc descalificat pentru cinci greşeli personale. Barnette din nou ratează o liberă, dar o înscrie pe a doua. Timp de odihnă al gazdelor. Gazdele pierd posesia, Barnette ratează, superb, pe ultima secundă, Oradea prin Franklin, bagă mingea-n coş, pe ultimele francţiuni de secundă.

Campioana reuşeşte o revenire de senzaţie şi câştigă medaliile de bronz la finele unui sezon extrem de obositor şi solicitant. A fost un efort colectiv foarte bun şi o tactic câştigătoare în final, cu puţin noroc. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mijajlovic 16 puncte, David 14 de la sibieni, respectiv Pasalic 27, Barnette 14, Denison 10 de la câştigători.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)