CSM U Oradea rateaza prezenta in ultimul act al LNBM

0
Posted May 13, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascCSM U Oradea, campioana în execiţiu l baschet masculin a ratat prezenţa în ultimul act al Ligii Naţionale după ce a pierdut 78-84 (17-18, 17-26, 21-20, 23-20) pe terenul celor U-Banca Transilvania, după un meci 5 destul de spectaculos.

Meciul a început perfect pentru echipa gazdă care a prestat o apărare foarte agresivă, o zonă-pressing care a incomodat vizibil construcția bihorenilor și a produs mingi valorificate pe contraatac. U BT a beneficiat de un uşor avantaj creat de arbitrii care au dat două decizii în favoarea lor.

După primele cinci minute, Oradea a înscris doar trei puncte prin Mandache, în timp ce alb-negrii avea 11 pe tabelă.

Bihorenii au echilibrat ostilitățile până la finele primului sfert, ba chiar au pornit mai bine sfertul secund și au pus un parțial de 8-2 pe tabelă. Mihai Silvășan a pus din nou apărarea agresivă în scenă și a recuperat ecartul de cinci puncte, câteva minute s-a mers umăr la umăr, iar în ultimele minute ale perioadei echipa noastră s-a desprins, pe fondul secetei în ofensiva bihoreană.

De altfel, în ultimele trei minute ale primei reprize, roş-albaştrii au înscris doar trei aruncări libere, Ţibîrnă i-a pasat lui Mandache care era în picioare dar din postura de jucător de rezervă. Din păcate, vizitatorii nu au profitat de momentele modeste ale adversarilor, şi mereu au fost tachinaţi de o brigadă de arbitrii parcă sub nivelul jocului.

Sfertul al treilea a fost din nou unul foarte intens, apărările ambelor echipe producând daune atât în ofensivele adversarului, cât și în propria zestre de faulturi. Primul sacrificat a fost Pustozvonov, care a ieșit cu cinci greșeli personale încă din finalul sfertului al treilea. Oradea a forţat mai mereu aruncările de la distanţă, iar jocul nu a funcţionat exact cum ne aşteptam. Era dificil să îşi impună jocul combinativ, mereu se căutau soluţiile individuale.

La reluare, Pasalic a fost providențial pentru bihoreni, înscriind două triple ce au adus oradea la doar două posesii în spate (66-61, min. 32). Pe toată durata sfertului decisiv, oaspeții au forțat la maxim, făcând risipă de energie pe ambele faze. Campioana a venit la patru puncte în spatele clujenilor, dar Kuti a reuşit să înscrie un coş extrem de important într-un moment decisiv.

Franklin era depăşit de situaţie şi mereu a căutat aruncările de la distanţă, dar fără efect pe tabelă. Probabil că acestea sunt limitele lui, într-un astfel de meci iar Barnette şi M. Zeno au fost mereu gurile de tun ale orădenilor.

S-a faultat mult, s-au aruncat multe libere, însă, în ciuda unei apropieri la doar o posesie, U-Banca Transilvania și-a securizat victoria de la linia de libere.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”A fost o serie pe care noi am început-o bine, însă, din păcate, nu am rămas la fel de puternici din punct de vedere mental. Personal, știam că nu vor ceda, sunt campionii en-titre și au orgoliul lor, au continuat lupta. La Oradea, nu am reușit să ne ridicăm la nivelul de intensitate necesar, aici a fost cheia… Cu totul altă abrodare și metalitate am avut în această seară, băieții au luptat extraordinar, au făcut-o și pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă și am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme și să evoluăm la un nivel înalt. Le-am spus băieților după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulțumim cu atât, vrem să nu repetăm greșelile din seria cu Oradea… Îi felicit pe băieți, și-au făcut treaba cu toții, am zis și după meciurile cu Oradea, Vlad Moldoveanu ne ajută foarte mult, chiar dacă pe statistică nu se văd toate lucrurile, el este un jucător inteligent, care afecteaza jocul nostru în mod pozitiv. Îi felicit pe toți, au ieșit toți în evidență când a fost cazul, banca de rezerve ne-a ajutat și susținut tot timpul, îi felicit și le mulțumesc tuturor. Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulțumește decât victoriile!”

Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Dykess 21 puncte, Barro 20 de la învingători, Barnette 17, M. Zeno 15, Pasalic 12 de la învinşi. În meciul pentru locurile 3-4, sau mai bine spus în finala mică, CSM U Oradea va juca după sistemul 2/3 cu CSU Sibiu, echipa mai bine clasată în sezonul regulat. Nicoară & Co. au fost încurajaţi de câteva sute de suporteri bihoreni care au făcut deplasarea la Cluj, şi şi-au susţinut favoriţii până la final.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)