CSM U Oradea va evolua in sezonul viitor in FIBA EuroCup

0
Posted May 27, 2017 by Lucian Popa in Baschet

007În cadrul unei conferinţe de presă, secţia de baschet masculin a CSM Oradea a făcut o radiografie a sezonului recent încheiat. Au fost prezenţi Şerban Sere preşedintele clubului, Cristian Achim antrenor, William Franklin şi Muhamed Pasalic jucători.

Cucerind medaliile de bronz după un sezon extenunat cu 66 de jocuri, primul concluziona:
“Ne aflăm la finalul unui sezon extrem de dificil, un sezon zbuciumat să-i zic aşa, care din punctul meu de vedere este unul bun, spre foarte bun. Sigur, se putea şi mai mult, se putea să obţinem titlul naţional, care a fost o dorinţă şi un obiectiv de-al nostru, dar se putea şi mai rău, având în vedere că am obţinut acest loc III, pe ultima fracţiune de secundă.

Sigur că discuţiile şi polemicile vor fi nenumărate, dar aş vrea să vă reamintesc anumite borne importante de la care trebuie să pornim şi să analizăm activitatea acestei echipe. Am avut o participare extraordinară din punct de vedere al competiţiilor internaţionale, cu nişte rezultate pe care le-aş dori ca în viitorul apropiat, dacă nu se poate noi, orice altă echipă din România să le atingă. A fost această participare în grupele Champions League, prin care s-a vorbit foarte mult şi foarte frumos despre oraşul nostru. Pe de altă parte a fost un sezon în care echipa noastră a disputat 66 de jocuri oficiale, ceea ce, din câte ştiu eu, nicio ată echipă, nu numai din baschet, din orice alt sport, din România, nu a mai reuşit în ultimii 20 de ani”.
“Eu personal sunt extrem de mândru de parcursul nostru în Champions League, care realmente a pus Oradea pe harta baschetului mare şi poate este cel mai important lucru pe care l-am făcut în acest sezon. Pentru conducerea clubului nostru a fost foarte importantă această participare şi ar dori-o din nou, dar a fost un coşmar din punct de vedere al oboselii şi în condiţiile unui lot restrâns, pentru că, de fapt, aceasta este problema”, a spus și antrenorul Cristian Achim.

“În play-off am jucat un baschet excepţional de bun şi sunt foarte bucuros că din starea aceea cumpită de oboseală, am reuşit să facem echipa să se ridice şi să obţinem aceste rezultate”, a declarat, la rândul său, antrenorul Cristian Achim.
În ceea ce priveşte perspectivele pentru următorul sezon, preşedintele Şerban Sere susţine că echipa de baschet va beneficia de un buget cel puţin la fel cu acesta din sezonul recent încheiat, dar pe care l-ar dori majorat. Cât priveşte lotul de jucători, Sere a spus că nu poate da multe detalii “pentru că exceptându-l pe Titus Nicoară, care mai are contract cu noi şi, să zicem, Bobe Nicolescu, cu care ne-am înţeles verbal, la toţi ceilalţi le expiră contractul. Sper să securizăm jucătorii români, am mai avut tatonări cu alţi doi (sperăm că Mandache şi Ţibîrnă), lucrurile mrg spre bine”
De menţionat faptul că începând din sezonul viitor vor putea fi înscrişi pe foaia oficială şase jucători şi nu cinci cum a fost până acum, iar în primul sfert este obligatoriu pe parchet un jucător sub 23 ani. În Cupa României, a rămas aceeaşi regulă şi anume doi jucători români pe parchet pe toată durata partidei.
O altă noutate absolută, poziţia din clasament oferă posibilitatea celor de la CSM U Oradea să se înscrie în Cupele Europene, astfel echipa bihoreană va avolua în FIBA EuroCup.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)