Peste 100 de arcasi la etapa a doua a Campionatului Judetean de tir cu arcul

0
Posted May 29, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

arcasCetatea Biharea, a fost teatrul în care s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul. Aproape 100 de arcaşi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile bihorene şi oaspeţi s-au întrecut în măiestrie.

Organizat de C.S. Nomad Archers pentru toate categoriilor de vârstă şi diviziile de arc, concursul s-a derulat pe ţinte fixe şi altele sub formă de traseu cu 18 staţii diferite, cîte 3 săgeţi pe fiecare staţie. Pentru dificultate, unele ţinte au fost rotative sau mişcătoare. Au participat sportivi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile bihorene, Redpoint Oradea, Nomad Archers, White Lion, Phoenix Săcuieni, Blueline Nojorid, Şoimul Aleşd şi Haiducii Salonta, precum şi arcaşi din Ungaria şi chiar… Italia.

Ca de obicei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, DJST Bihor, Darer şi Vitrerom, arcaşii clubului sportiv Redpoint au avut şi de această dată parte de multiple victorii. sportivii C.S. Redpoint au obţinut numeroase medalii. La categoria seniori compound, cel mai bun s-a dovedit Luca Baroni (A.S.D. Laghesi, Italia), cu 615 puncte, dar deoarece a concurat hors concours, nefiind înscris la un club din Bihor, medalia de aur a revenit lui Eugen Jermendy (C.S. Redpoint) cu 578 de puncte, urmat de colegii săi de club, Ciprian Mirişan şi Marin Darna. Locul I a mai fost adjudecat de Cătălin Darna (seniori arc olimpic) şi Alin Mureşan (cadeţi compound). La seniori barebow C.S. Redpoint a obţinut o medalie de bronz prin Călin Carna. La bowhunter locul I a revenit unui arcaş de la Phoenix Săcueni, Ozsvar Andrei, kiar la tradiţional modern Penzes Zoltan (Haiducii Salonta) a obţinut medalia de aur, urmat de Fesus Levente (Şoimii Aleşd) şi de Radu Liteanu (TM Archery). Categoria cu cei mai mulţi concurenţi, arc tradiţional seniori, a fost câştigată aproape în întregime de sportivii de la Nomad Archers. De asemenea, la categoriile de copii arc tradiţional, organizatorii au ocupat toate locurile pe podium.

După două etape, C.S. Nomad a trecut în fruntea clasamentului, urmat de Redpoint Oradea şi de Phoenix Săcueni, apoi de White Lion, Haiducii Salonta, Şoimul Aleşd şi Blueline Nojorid. Următoarea etapă, Cupa Redpoint, va avea loc în 17 iunie, în Oradea


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)