Schimbare totala de strategie in polo-ul bihorean. Tinerii valorosi vor avea prioritate

0
Posted May 25, 2017 by Lucian Popa in Polo

003În cadrul unei conferinţe de presă dedicată special viitorului polo-ul din Oradea, Şerban Sere preşedintele CSM-ului, Dorin Costraş şi Ciprian Câmpenu (foto), antrenor principal şi respectiv secund al secţiei au vorbit despre perioada viitoare, La unisong s-a vorbit despre o strategie total diferită pentru perioada următoare în care tinerii de valoare, tinerii poloişti care vor corespunde cerinţelor clubului vor avea întîietate. Cu toate acestea se dorecşte în continuare să se lupte pe plan intern pentru cele două ebiective, cupa şi campionatul. 

“Începem să vorbim despre o startegie noua în secţia de polo, s-a terminat un ciclu cu actuala echipă, e timpul pentru un nou ciclu. Trebuie să ne asumăm un proiect pe termen mediu şi lung, de întinerire a echipei, totodată nu dorim să coborâm ştacheta. Au avut loc unele schimbări la nivelul băncii tehnice, pentru ratarea celor două obiective principale, cupa şi campionatul, e momentul să contăm pe orădeni. Suntem dispuşi să creem o echipă tânără competitivă, cei doi antrenori vor avea mâna liberă, ne dorim ca din cei 13-14 jucători, 6/7 să fie orădeni. Vom avea din nou voie de trei străini, totul depinde de antrenori. În ultima perioada spiritul echipei orădene a lipsit iar acest fapt ne-a făcut să luăm astfel de decizii” avea să spună Şerban Sere.

Referitor la calitatea arbitrajului care a nemulţumit în ultimul joc de la Oradea, importar este ca acest aspect să preocupe Federaţie Română de Polo şi ei trebuie să ia unele măsuri în acest context. “M-am întâlnit personal cu noul preşedinte, Cosmin Găvruş şi am discuptat cu el aceste aspecte. Pe ei trebuie să-i preocupe acest aspect în primul rând. A fost deschis la discuţii de acum totul depinde doar de ei” avea să concluzioneze preşedintele CSM-ului.

004Dorin Costrăş (foto) a fost extrem de tranşant: “Sunt în faţa unei situaţii emoţionante, în care doresc să continui procesul de întinerire început în urmă cu ceva ani. Cred că ne aşteaptă o perioadă dificilă în care e nevoie de o schimbare radicală de strategie. Dorim să construim o echipă ambiţioasă cu caracter, care să se identifice cu oraşul, o să avem un nucleu de jucători orădeni, dar trebuie spus că, criteriile de selecţie vor fi unele extrem de riguroase. Am nevoie de jucători tineri care doresc să se afirme în polo, să demonstreze spirit de sacrificiu, unul pentru celălalt. Pot să asigur pe toată lumea că vom munci ca niciodată, ne vom bate la titlul, cu jucătorii noştrii. Beneficiem de cele mai bune condiţii necesare pentru performanţă, consider că în acest moment echipa este pregătită pentru o schimbare radicală. Personal vreau să renunţ la jucătorii bătrâni, care din priviri mereu cerşec ceva. Mă bazez pe Ramiro Georgescu, care va fi căpitanul echipei, care să strângă echipa în jurul lui, care să-i susţină pe tinerii jucători şi să-i certe atunci când e nevoie. Îmi doresc ca Nicu Diaconu să se retragă, iar despre viitor pot să spun că îl dorim din nou la echipă pe Alex Popoviciu, care s-a retras mult prea repede. Binenţeles că îl dorim şi pe portarul Marius Tic, dar acesta este sub contract cu Dinamo. Vor rămâne la echipă, Mihnea Gheorghe şi Preoteasa, dar acesta din urmă are o înţelegere cu Dinamo. Costa Maximiliam trebuie să-şi ia cetăţenie română, iar procesul de omogenizare este obligatorie să fie scurt, pentru că nu avem timp de pierdut. Dorim să avem discuţii cu Gojko Pijtlovic, pentru că ne dorim un portar de vaoloare, restul străinilor nu vor rămâne la echipă. Vom încerca să avem chiar şi un test înainte de 1 august, pentru unii jucători din Bucureşti, Arad sau din altă parte. Jucătorii tineri de valoare vor juca pe viitor la CSM Oradea, vom încerca să nu cădem în extrem a cealaltă să nu acordăm şansă tuturor”.

005La rândul spu Ciprian Câmpeanu (foto), cel care cunoaşte cel mai bine situaţia juniorilor din România avea să concluzioneze: “Juniorii pe care ne vom baza în viitor sunt în creştere. CS Crişul Orada a făcut sacrificii enorme pentru ca echipa să joace în superligă. Am văzut juniorii în meciuri cu jucători de calibrul lor şi cu cei din Superligă. De multe ori s-au autodepăşit, în specil cu cei mai valoroşi sau mai masivi decât ei. Pentru ei e nevoie de continuitate în bazon. La vârsta de 18-19 ani, trebuie să alegi, între polo şi carieră. De multe ori au ales cariera şi au regretat. Unii au ales să părăsească Oradea pentru că nu le oferea ceea ce credeau ei. Acum vedem care vor face faţă, iar altul de la juniori la seniori este unul foarte brusc. În niciun caz nu vom putea să-i luăm pe toţi la echipă. Nu dau nume peste câteva zile că ne aşteapt un turneul final de juniori II, dar sincer îi monitorizăm pe toţi juniorii noştrii”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)