Se plimba pe la Bruxelles, dar sa faca ceva util pentru sport

0
Posted May 23, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

marius-dunca-mtsŞeful de la MTS si anume, Marius Dunca a participat, în perioada 22-23 mai, la reuniunea miniștrilor Consiliului Uniunii Europene de Educație, Tineret și Sport, desfășurată la Bruxelles, informează un comunicat de presă al MTS.
În cadrul Consiliului miniștrilor pentru sport a fost adoptată o rezoluție privind Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport (2017-2020), care vizează combaterea dopajului și a aranjării meciurilor și consolidarea bunei guvernanțe în organizațiile sportive. De asemenea, Consiliul urmează să adopte rezoluții privind sportul ca platformă pentru incluziunea socială.

În plus, miniștrii au discutat despre modalitatea de elaborare a unei politici în domeniul mass-media care să sprijine obiectivele sociale din domeniul sportului.

”Sportul schimbă mentalități și vieți, iar cei care pot ajunge cel mai repede de potențialii sportivi sunt reprezentanții mass-media. Statul își face cunoscute politicile în domeniu prin intermediul canalelor mass-media. Mass-media este un partener în relația directă cetățeni și autorități. Datele OMS din ultima perioadă arată că în România, 3 din 10 copii și adolescenți sunt supraponderali, iar 8% dintre ei sunt obezi. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. Mesajele de interes public difuzate de mass-media sunt un prim-pas în conștientizarea importanței practicării sporturilor și a rolului exercițiilor fizice. Ministerul pe care îl conduc pregătește campanii de conștientizare a importanței sportului atât prin mărturiile campionilor în fața tinerilor, a schimbării produse în viața acestora: o mai bună și eficientă organizare a vieții cotidiene, dorința de performanță, organizarea timpului, gustul victoriei, spiritul de fair-play. Toate acestea ajung la beneficiari cel mai adesea prin intermediul mass-media, care creează modele și care, cu ajutorul politicilor din domeniu, schimbă mentalități. Astfel, devenim o societate din ce în ce mai sănătoasă și armonioasă”, a spus ministrul Marius Dunca (foto) referindu-se la problematica sportivă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)