Un presedinte acuza. Comisiile din cadrul AJF incompatibile cu deciziile luate!!!

0
Posted May 30, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

Luci2În cursul zilei de marţi 30 mai, Liviu Codre vicepreşedinte al CSM Olimpia Salonta însoţit de avocatul Adrian Coita (foto), au susţinut o conferinţă de presă la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor. Nemulţumirea acestora a fost legată de activitatea Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Bihor cât şi a Comisiei de Apel, al aceleaşi organizaţii considerate incompatibile. În data de 3 august 2016, Comitetetul Executiv al AJF Bihor din cadrul căruia făcea parte şi Liviu Codre a aprobat programul de desfăşurare a competiţiilor AJF Bihor conform articolului 47 din ROAF, care spune că orice echipă din eşalonale inferioare pot folosi doi jucători extrecominitari în teren. La doar câteva săptămâni distaţ FRF a hotărât ca orice echipă din eşaloanele inferioare să folosească doar un jucător extracominitar pe teren, dar CSM Olimpia Salonta avea deja un jucător comunitar format pe plan local, care se ]ncadra ]n regulament. După ce au câştigat mai multe puncte pe teren în cadrul etapei a V-a câştigând pe teren cu 2-0, cu CS Universitatea Oradea, CSM Olimpia Salonta este contestată pe speţa că nu pot folosi doi sportivi extracominutari. IMPORTABT: ambii jucători sunt consideraţi comunitari, din cele 121 de state comunitare. CSM Olimpia Salonta pierde meciul cu CS Universitare cu scorul de 3-0 la masa verde, şi este penalizată. După mai multe zile cu pierderea primului meci, câştigat şi acela pe teren tiot cu 3-0. De fapt i s-au luat şase puncte printr-o singură decizie. Comisia de Disciplină a primit referiri favorabile salontanilor de la FRF dar nu au ţinut cont de ele, şi în cele din urmă au rămas cu penalitatea.

Aşa cum era de aşteptat, CSM Olimpia Salonta a făcut apel la Comisia de Apel, acolo unde surpriză, comisia trebuia să aibă cinci membri şi avea de fapt doar trei. Cel mai grav, toţi trei erau obsevatori AJF, unul era angajat al Universitărţii din Oradea şi ceilalţi doi incompatibili nu au dat un verdict definitiv.

Preşedintele semnează, Comisia de Apel nu ştie nimic

Din nou CSM Olimpia Salonta a solicitat FRF lămuriri în privinţa jucătorilor comunitari, deşi au primit răspuns favorabil, fostul preşedinte Valer Vancea şi-a permis să semneze un comunicat al Comisiei de Apeol din 20 ianuarie 2017 în care aplică un regulament în care nu se ţine cont de informarea FRF.

“În primul rând vreau să trag un semnal de alarmă pentru faptul că în cadruşl AJF Bihor comisiile care îşi desfăşoară activitatea nu sunt conforme cu regulamentul. Noi am avut de suferit din cauza prejudiciului de imagine şi de aceea ne-am adresat unei casă de avocatură pentru a căuta dreptate. Au fost unele divergenţe în echipă, a ntrenorul a plecat, cei doi jucători nigerieni în cauză au plecat şi ei, iar echipa a avut de suferit. Mai mult FRF ne-a dat drepate, dar fostul preşedinte nu ne-a susţinut, având nevoie de voturi. După ce s-au terminat alegerile ne-am adresat din nou Comisiei de Apel, dar nu am primit un răspuns definitiv. Au trecut nouă luni şi nu avem un răspuns definitiv. Am aşteptat să se ia o decizie conform statutului şi regulamentelor, dar văd că nu se ţine cont de ele. Nu aş dori ca şi alte cluburi să fie în aceeaşi situaţie, deşi trebuie să spună am fost membru în Comitetul Executiv al AJF în ultimii ani, dar am făcut mereu rerferire că anumite comisii sunt incompatibile” avea să declare Liviu Codre. S-a ajuns în aceastră situaţie deoarece unele Comisii din cadrul AJF deşi ar trebui să fie independente, sunt la mâna preşedintelui, care poate propune şi schimba în acelaşi timp pe oricine. De asemenea nu e normal ca un observator să fie şi în diferit comisii, iar AJF Bihor se iscultă de orice acuzatii solicitând să se adreseze comisiilor pe care ei le numesc. “AJF suntem noi, nu cei care condus dictatorial această organizaţie în care noi plătim diferite taxe. E cazul să se reflecte şi asupra muncii lor” avea să concluzioneze Liviu Codre.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)