Vicecampioana relanseaza lupta pentru titlu. CSM Digi – Steaua 9-5

0
Posted May 20, 2017 by Lucian Popa in Polo

poloSâmbătă 20 mai, Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrescu” din Oradea a găzduit meciul trei al finalei Superligii Naţionale de polo pe apă masculin. S-au întâlnit Steaua Bucureşti, actuala campioană naţională şi CSM Digi Oradea, vicecampioana din sezonul trecut. La adăpostul unui clar 2-0 după primele două jocuri, poloiştii din capitală au fost depăşiţi clar de o echipă bihoreană mult mai motivată, scor 9-5 (3-2, 2-0, 2-1, 2-2).

Gazdele au început bine meciul, Diaconu reuşind deschiderea scorului. A urmat o dublă a lui Filipovic (un gol din lovitură de la 5 metri), pentru ca Szabo şi Ramiro Georgescu să duce echipa bihoreană din nou în avantaj.

Sfertul al doilea a fost dominat tactic de organizatori care au punctat de două ori prin Preuteasa şi din nou Ramiro Georgescu. Mirisic a fost primul marctor după pauză, din nou din lovitură de la 5 metri, pentru ca Szabo şi R. Georgescu să puncteze pentru vicecampioana României.

Ultimul sfert a fost şi cel mai echilibrat, Mihnea Gheorghe înscriind primul pentru ca Murisic şi Filipovic să o facă pentru stelişti. Ultimul marcator al partidei a fost Pavlovic care a înscris cu poarta goală. Aşa s-a scris istoria unui meci destul de modest în care presiunea a fost pe echipa gazdă, dar care şi-a găsit din nou o motivaţie suplimentară, marcând exact când echipa avea nevoie de gol.

Duminică 21 mai de la aceeaşi oră 11,00 va avea loc meciul patru, scorul general fiind de 2-1 în favoarea Stelei.

002Din păcate deşi meciul nu a fost transmis de niciun post de televiziune, prezenţa la Bazin a fost una modestă, orădenii alegând orice altă activitate în afara polo-ului.

Printre spectatorii prezenţi s-au aflat şi Cornel Gordan sau Dorin Costrăş, foşti antrenori ai echipei bihorene.

Înainte de debutul întâlnirii a avut loc o scurtă festivitate de premiere în care Cosmin Găvruş, noul preşedinte al Federaţiei Române de Polo i-a premiat pe Ramiro Georgescu (foto) şi Nicuşor Diaconu pentru aportul lor la echipa naţională, ceo doi retrăgându-se de la prima reprezentativă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)