Arcasii bihoreni tintesc si pe ploaia

0
Posted June 19, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

IMG_7736Pe o vreme extrem de vitregă, arcaşii bihoreni s-au întrecut la cea de-a 9-a ediţie a Cupei Redpoint la tir cu arcul. Ploaia în rafale n-a fost însă de acord cu performanţele sportivilor, aşa că doar cei mai curajoşi au rezistat pînă la final, modulul 2 urmînd a fi reprogramat.

Etapa a treia a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul, Cupa Redpoint, a debutat sîmbătă în pofida norilor ameninţători. Cu 60 de concurenţi la linia de tragere, competiţia organizată de Clubul Sportiv “Redpoint” pentru toate categoriilor de vârstă şi diviziile de arc, s-a derulat pe ţinte fixe FITA şi 2D. Au participat sportivi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile bihorene: Nomad Archers, White Lion, Phoenix Săcueni, Blueline Nojorid, Redpoint Oradea şi Haiducii Salonta. Ploaia a stricat însă planurile celor care îşi propuseseră să câştige, întrerupînd concursul pentru diviziile de arc tradiţional, barebow şi bowhunter. Datorită construcţiei (lemn, pene naturale, clei etc.), arcurile tradiţionale sunt mai pretenţioase iar ploaia le poate afecta performanţele, aşa că doar arcaşii de la divizia compound şi olimpic au rămas pe linia de tragere şi au reuşit să termine concursul, pe o ploaie torenţială şi vînt. Pentru celelalte divizii, modulul doi se va desfăşura luna viitoare.

Susţinerea unor parteneri precum Consiliului Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Rivolto Cons, DJST Bihor, Darer şi Vitrerom, a făcut ca arcaşii de la divizia de compound a clubului sportiv Redpoint să obţină şi de această dată mai multe medalii de aur, argint şi bronz. Astfel, Cătălin Darna a luat locul I la arc olimpic seniori, Jermendy Eugen locul I la compound categoria master, iar seniorii Marin Darna, Ciprian Mirişan şi Alin Gheban au ocupat locurile I, II şi III pe podium. Aflat la prima participare, Kassian Abu-Nasra s-a clasat pe locul IV la seniori compound. În total, divizia de compound a C.S. Redpoint a obţinut şase medalii de aur, una de argint şi una de bronz.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)