Baschetului masculin juvenil are viitor in Oradea!!!

0
Posted June 6, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschetSala de jocuri sportive a LPS Bihorul Oradea a găzduit în urmă cu ăuţin timp, turneul final al Campionatului Naţipnal de baschet Under 13. Gazda întrecerii a avut o evoluţie încununată cu un succes reuşind la finalul întrecerii să cucerească medalia de argint. Elevii lui Alin Cureş şi Ana Maria Meszaros au obţinut trei victorii în grupă şi anume 64-53 cu U BT Cluj-Napoca, 69-46 CSŞ Nr. 4 Bucureşti, 49-47 cu Laguna Bucureşti. În semifnale, orădenii au trecut la mare luptă de ACS Baler Bucureşti, scor 65-58, pentru ca în marea finală a întrecerii să cedeza scor 54-62 cu CSŞ Nr. 6 Dinamo Bucureşti.

“Am început mai slab jocul, probabil că miza jocului a afectat copii care au încercat să revină dar a fost extrem de dificil. Din păcate organizarea unui astfel de eveniment ne obligă să ne ocupăm de tot felul de probleme şi cred că am neglijat un pic echipa noastră. Este o medalie absolut meritat şi eu cred că puteam obţine chiar şi titlul naţional dacă eram puţin mai atenţi. Am ridicat ştafeta sus şi pe viitor ne propunem să rămânem acolo” avea să spună Alin Cureş.

La rândul său, Denis Pătcaş, căpitanul de echipă al orădenilor confirma: “A fost un turneu obositor şi cu momente dificile. Ne bucurăm că am ajuns în finală, iar aici adversarul a avut un parţial de 12-0 care a fost greu de remontat. Ne-am propus să jucăm cât mai bine, iar în finală nu am putut reveni”.

Din lotul LPS-ului fac parte foarte mulţi baschetbalişti, printre care Abrudan, Banszki, Betea, Bozga, Bulc, David, Buzguţa, Caba, Creţ, Covaci, Cobzaru, Hortea, Ion George, Galchiş, Gherghelaş, Gligor, Foltuţ, Mitrea, Novac, Pătcaş, Pilca, Popescu, Teodorof, Tomoioagă. Orădenii Denis Pătcaş şi Bogdna Creţ au fost incluşi în primii cinci jucători ai turneului, în timp ce Rareş Teodorof a fost declarat cel mai bun apărător al turneului.

Trebuie precizat faptuil că pe lângă spirjinul de care a beneficiat de la conducerea LPS-ului, secţia de baschet a fost susţinută şi de Anabus Trans, care le-au fost mereu alături pe toată durata anului competiţional.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)