Cupa Electrofor la sah, depaseste granitele tarii!!!

0
Posted June 6, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

011Sâmbătă 10 iunie, Complexul Comecial Era Park Oradea va găzdui una dintre cele mai importante competiţii internaţonale de şah din ultimii ani. Este vorba de prima ediţie internaţională a Cupei Electrofor, şah rapid pentru amatori. Concursul pe mai multe categori de vârstă, de la open la juniori va fi organizată de AS Carţiş For Sport Oradea având ca parteneri unici Era Park Oradea şi firma IT, Qubiz. Dan Raţ arbitru principal, Dan Carţiş administrator Electrofor şi Florin Mal (foto) director Era Park au fost prezenţi la conferinţa de presă cu ocazia acestui eveniment. Întâi de toate trebuie precizat faptul că sunt aşteptaţi peste 100 de jucători pe şah rapid, din Ungaria, românia, Ucraina şi posibil Israel. Dintre aceştia apropximativ 30 sunt din Oradea şi alţii din Bucureşti, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Timişoara, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca sau Lipova. Bugetul turneului va fi unul extrem de generos, undeva in jurul cifrei de 10 000 ron, dintre care 5 000 ron sunt fond de premiere.

Cel mai bine clasat jucător a fi Balogh Imre din Ungaria un jucător foarte bun, dar şi o serie de jucători români. Sâmbătă la ora 9,30 se va da startul competiţiei în zona birourilor, pentru ca jucătorii să nu fie conturbaţi de niciun fel de alte evenimente, iar imediat după finalul competiţiei va avea loc festivitatea de premiere.

“Eu spun că este cel mai important turneu de şah rapid din România prin prisma valorii premiilor garantate. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul invitaţilor din străinătate şi binenţeles că ne dorim ca orădenii să ajungă într-o fază cât mai avansată” avea să spună Dan Raţ.

“Sper să fie un turneu reuşit şi dorim ca din acest an să continuăm tradiţia unei astfel de întreceri. Consider că sportul minţii adună tot mai mulţi adepţi pe diferite categorii de vârstă şi ar fi păcat să nu le oferim şansa să joace şi cu adversari din afar judeţului” avea să conclizioneze Dan Carţiş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)