Fetele noastre pornesc clar cu prima sansa impotriva Austriei

0
Posted June 6, 2017 by Lucian Popa in Handbal

004Sala de conferinţe a Arenei “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit marţi 6 iunie o cinferinţă de presă a primei reprezentative de handbal feminin a României. Au fost prezenţi Martin Ambros antrenor principal, Cristina Neagu căpitanul de echipă al României şi Cristian Laslo jucătoare.

Tricolorele se află la Oradea pentru barajul cu Austria, prima manșă — vineri, 9 iunie, ora 20,00, returul urmând să aibă loc pe 13 iunie, meciuri contând pentru Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie). România este singura naţională din lume prezentă la toate turneele finale de Campionat Mondial şi încrederea acestora este mare.

”Ne dorim ca acest lucru să rămână așa. Pe această cale fac un apel către fanii noștri din Oradea, avem nevoie de ei. Din punctul meu de vedere, sunt două meciuri grele, chiar dacă România este echipa mai galonată, echipa favorită în această dublă. Avem o echipă foarte schimbată față de campionatul european sau față de Olimpiadă. Avem multe jucătoare noi, tinere, care joacă primele meciuri oficiale pentru echipa națională. Așa că ne așteaptă un baraj foarte greu, dar cred că avem prima șansă și vreau să ne regăsim printre echipele care participă la campionatul mondial din Germania”, a spus, în conferință de presă, Cristina Neagu.

Deși România pornește ca favorită în dubla cu Austria, antrenorul și jucătoarele afirmă că vor aborda cu maximă hotărâre și concentrare dubla manșă.

”Vom încerca să facem ceva frumos. Desigur nu va fi ușor chiar dacă toată lumea spune că Austria nu este o echipă dintre cele mai puternice în ultimii ani, dar au jucătoare experimentate care joacă în prime ligi din Germania, Franța, chiar în România, așa că ne pregătim echipa în modul cel mai bun pe care îl putem și sperăm că vom fi acolo, în Germania”, a declarat Martin Ambros.

Cristina Neagu a precizat că actuala echipă este una tânără, lipsită de omogenitate în momentul de față, având în componență foarte puține jucătoare din echipa care s-a calificat la Olimpiadă sau cea care obținea bronzul la campionatul mondial de acum doi ani.

”Vreau să cred însă că este o echipă care are foame de performanță și dorește să se califice la campionatul mondial pentru că pentru majoritatea ar fi prima calificare de acest gen. Nu cred că echipa din Austria ar putea să ne surprindă cu ceva, chiar dacă au câteva jucătoare cu experiență, însă suntem echipa mai bună, trebuie doar să o arătăm pe teren. E clar că echipa noastră nu arată chiar ca acea echipă de care toți se temeau înainte, pentru că este o echipă foarte schimbată, dar și așa rămânem favoriți. O victorie la o diferență considerabilă în acest meci ne-ar da prima șansă la calificare”, a menționat Cristina Neagu.

merceaPavel Mercea (foto) preşedintele Asocieţiei Judeţene de Handbal Bihor a fost prezent la sală pentru a şlua la cunoştinţă preblemele cu care se confruntă echipa naţională. Deocamdată covorul de taraflex nu se află în cele mai bune condiţii, dar în cele din urmă acesta va fi remediat, pentru ca fetele nostre să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru calificarea la Campionatul Monduial.

Partida cu Austria va avea o însemnătate specială pentru tinerele jucătoare convocate la lotul național de selecționerul Martin Ambros.

”Sunt la primul turneu de baraj ca jucătoare la lotul național de senioare. Este un moment important pe care sperăm să-l trecem cu bine și să ne calificăm. Zi de zi ne pregătim, ne concentrăm pe tactica noastră. Sunt meciuri total diferite, eu așa le văd. Eu mă simt pregătită, de asta am venit aici, iar feelingul la echipa națională este special”, a spus Cristina Laslo, ”centrul” echipei.

Meciul de vineri cu Austria va consemna revenirea în lot a Valentinei Ardean Elisei, căpitanul tradițional, după o accidentare care a ținut-o mai mult de jumătate de an departe de teren. La 35 ani, ea va juca primul meci sub tricolor după Jocurile Olimpice din 2016.

O prezență bihoreană în echipa naționalei va fi Gabriella Szűcs, inter dreapta, născută chiar la Oradea, al cărei tată, Sándor Szucs a jucat fotbal în prima ligă în anii ’80 pentru FC Bihor, înainte de a emigra in Ungaria.

Lotul echipei României pentru barajul cu Austria este alcătuit din: Denisa Dedu și Iulia Dumanska — portari; Valentina Elisei Ardean și Nicoleta Dincă — extreme stânga; Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu — interi stânga; Cristina Laslo, Andreea Pricopi și Mădălina Zamfirescu — centri; Ana Maria Drăguț, Laura Popa și Gabriella Szűcs — interi dreapta; Aneta Udriștoiu și Laura Chiper — extreme dreapta; Crina Pintea, Cyntia Tomescu și Florentina Craiu — pivoți.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)