Guvernul anuleaza proiectul Salii Polivalente

0
Posted June 29, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

marius-dunca-mtsMarius Dunca (foto), vechiul şi totodată noul ministrul pentru Tineret si Sport, a anuntat ca prioritatea in privinta infrastructurii sportive va fi constructia de stadioane, desi in Romania se simte lipsa unor sali polivalente.
„Avem nevoie de sali de sport ca de aer. Din pacate, nu mai avem timpul necesar, pentru ca se apropie Campionatul European de Fotbal. Avem nevoie de cel putin patru sali polivalente. Din pacate, Campionatul European de fotbal devine prioritar pentru noi prin construirea celor patru stadioane, dar trebuie precizat ca nu MTS le finanteaza, ci Compania Nationala de Investitii.

Am avea nevoie de cel putin patru sali polivalente, in urma analizei pe care am facut-o. In Bucuresti, in centrul tarii, in Constanta, dupa care si in Moldova.
Din pacate, construirea acestor sali nu mai constituie o prioritate, pentru ca organziarea CE din 2020 este o prioritate pentru guvern„, a spus Dunca, citat de News.ro, la audierea sa un Comisiile parlamentare de invatamant, stiinta, tineret si sport.

In momentul de fata, statul roman, prin Compania Nationala de Investitii, finanteaza constructia stadioanelor din Craiova si Targu Jiu, arene care nu sunt incluse in proiectul Euro 2020.

In acest timp, Bucurestiul a pierdut organizarea Campionatelor Europene de gimnastica pentru ca nu dispune de o sala polivalenta moderna, competitia avand loc in aprilie la Cluj.

Sala Polivalenta din Bucuresti a fost inaugurata in 1974, a fost renovata in doua randuri si are o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri. In 2011 se aprobase constructia acestei sali, proiectul fiind pe doi ani si jumatate.

La finalul anului 2015, firma Astaldi a fost declarata castigatoarea licitatiei pentru reconstruire cu o oferta de aproximativ 80 milioane euro. Contractul a fost atribuit de Primaria Capitalei. Noua sala din cadrul Complexului Lia Manoliu urma sa aiba o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP, 5 nivele si o inaltime de 22 de metri de la teren si pana la acoperis. De asemenea, urmau sa fie amenajate si 500 de locuri noi de parcare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)