Ionu Lupescu: “Nu stiu daca voi candida sau nu”

0
Posted June 7, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

lupescuFostul international, Ionut Lupescu (foto) a avut o aparitie televizata vehementa la adresa administratiei de la Casa Fotbalului, care vine ca o sustinere a campaniei declansata de „Generatia de Aur” in vederea viitoarelor alegeri pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat, luni, ca Ionut Lupescu, in prezent director al Comisiei Tehnice a UEFA, nu doreste sa candideze la alegerile pentru presedintia FRF din primavara anului 2018.

„M-am intalnit la finala Ligii Campionilor cu Ionut Lupescu, la fel si cu Mircea Lucescu. Ionut Lupescu in niciuna dintre discutiile pe care le-am avut nu si-a manifestat dorinta de a candida la presedintia FRF. A infirmat orice interes din aceasta perspectiva”, a spus Burleanu, la finalul Comitetului Executiv al FRF de luni.

Imediat a venit si replica oficialului roman de la UEFA, la Digi Sport: ”Nu-mi aduc aminte sa fi discutat cu Burleanu. Singura intalnire a fost cand eram in lift cu Ferguson. A intrat si el, l-am salutat si atata tot. Daca aceasta a fost o discutie… Din ce stiu eu, o discutie inseamna mai mult decat un simplu salut. Eu salut pe oricine, ca asa e civilizat, dar asta a fost si nimic mai mult.

Asta e o dovada ca se minte foarte mult. Nu am discutat cu domnul Burleanu si nu mai pot sa am o discutie cu el. Le-am spus si lui si celor doi secretari la congresul de la Helsinki ca eu sustin pe toata lumea, dar nu pot sa stau de vorba cu mincinosi. Le-am spus in fata acest lucru, iar asta e inca o dovada ca foloseste anumite ocazii sa arunce in presa lucruri care nu sunt adevarate. Am crezut ca sunt baieti tineri care doresc sa munceasca si sa faca treaba, dar cu minciuna nu poti sa faci treaba. Eu ma delimitez de oamenii acestia.

Normal este sa spui lucrurilor pe nume, chiar si cand gresesti, poti indrepti lucrurile. Cunosc foarte bine managementul FRF. Nu stiu daca voi candida sau nu. De 10 ani se vehiculeaza numele meu la conducerea FRF. Nu stiu ce voi face peste un an. Ma deranjeaza lipsa de respect fata de fostii mei colegi de la echipa nationala. Daca nu respecti trecutul, nu ai viitor! E pacat”.

Lupescu s-a aratat deranjat de noile conditii impuse contracandidatilor lui Burleanu la sefia FRF, potrivit carora orice candidat trebuie sa fi activat in fotbal doi ani din ultimii 5 ani.

”Nu stiu cat de corecte sau legale sunt. Am vazut ca a declarat ca eu sunt pe partea sectorului tehnic. Sa nu uite ca eu am fost aproape sapte ani CEO-ul Federatiei si cunosc foarte bine managementul, poate mai bine decat toti care sunt acolo. Deocamdata am plecat pe un drum, ma simt foarte bine si imi place ceea ce fac. Nu stiu ce voi face nici peste sase luni, dar peste un an sau doi. Sa fim sanatosi.

Atunci cand n-ai nimic de ascuns, poate sa candideze oricine are un anumit program care poate avea un program bun. De ce e rau sa candideze un membru din Generatia de Aur?”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)