Karateka oradeni au ajuns la un nivel international destul de bun

0
Posted June 15, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

KING DO-LIONSÎn urmă cu câteva zile, Arena Antonio Alexe a gazduit primul turneu de clasa A, la Taekwon-do ITF , organizat de Federatia Romana de Sporturi Martiale Coreene si Clubul Sportiv King Do-Lions Oradea, cu sprijinul Consiliului Judetean Bihor. Printre cele 19 cluburi participante din Austria, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ungaria si Romania s-au aflat si cluburile oradene King Do-Lions (presedinte Andreea Ganea) si Royal Kwon (presedinte Tripa Francisc)
Competitia a fost supervizata de catre o delegatie a Federatiei Internationale de Taekwon-do ITF , Mario Bogdanov-vicepresedinte ITF, Kim Sung Hwan-secretar general, Kim Chol Gyu-director financiar si administrativ, respective Gm. Kim Ung Chol-director de competitii la nivel mondial.
Locul I: Lupta si spargeri forta seniori echipe masculin (Bogdan Gug, Szabo Sergiu, Szabo Adam, Sasa Chereja si Nicolae Pascu), Nicolae Pascu la lupta junior masc.-75kg si la spargeri forta, Liviu Gale-lupta -8/-110cm, Mihuta Karina-tehnici speciale 10-12ani, Razvan Cotut-tehnici speciale 12-14ani, Carina Popa-lupta copii -8/-130cm, Denia Cotut-tehnici speciale jun.feminin, David Sferle-tehn.speciale jun.masculin;
Locul II: Razvan Cotut-lupta copii -14/-42kg si tull 2-1Gup, Karina Mihuta-lupta -12/-40kg, Eler Andrea-tull jun.6-5Gup, Alessia Popa-tehnici speciale copii 12-14ani, David Sferle-lupta jun.+75kg;
Locul III: Raul Stroescu-lupta jun.14ani/-58kg, Denisa Cotut-lupta jun.-64kg si tull jun.1DAN, Briana Ducu-lupta jun.-64kg si tull 4-3Gup, Gabriel Cioara-lupta -10/+40kg, Andrei Suciu-lupta jun.-57kg si tull 6-5Gup, Antoniu Irimus-lupta jun.-69kg, Larisa Stoia-lupta jun.-52kg si tull 4-3Gup, Antonio Cristian Mag-tull jun.8-7Gup, Alessia Popa-tull copii 2-1Gup.
Echipa clubului a fost pregatita de instructorii Romeo Tulkos 5DAN, Andreea Ganea 3DAN, Bogdan Gug 3DAN si Szabo Sergiu 2DAN. Din corpul arbitrilor a facut parte si Camelia Ionescu 1DAN.
Clubul organizator, King Do-Lions (presedinte Andreea Ganea) a obtinut nu mai putin de 10 locuri I, 6 locuri II, 13 locuri III, Locul II in Clasamentul General cu 85 puncte, pe prima treapta a podiumului fiind Clubul Sportiv Falcon-Bulgaria cu 158 puncte. Pe locul III Royal Kwon Oradea cu 52 puncte si Clubul Sportiv Sprski Soko-Bosnia&Hertegovina cu 51 puncte. Razvan Cotut de la King Do-Lions a fost declarat cel mai bun sportiv al competitiei la categoria de copii.
“Aceasta competie a reprezentat nu doar un moment istoric in cadrul competitiilor de taekwon-do ITF din Romania, prin prezenta oficialitatilor de la federatia mondiala, dar si un pas important in ceea ce priveste federatia noastra in relatie cu federatia mondiala. Supervizorii competitiei s-au declarat impresionati si foarte multumiti de nivelul de organizare si ne-au asigurat de tot sprijinul lor pe viitor. De asemenea as dori sa aduc multumiri presedinteleui CSM Serban Sere si Ovidiu Clonda-administrator in cadrul CSM penru tot sprijinul acordat in buna desfasurare a competitiei ”- Tulkos Romeo, vicepresedintele Federatiei Romane de Sporturi Martiale Coreene.
“Atat eu cat si ceilalti antrenori ai clubului suntem foarte multumiti de rezultate. Ne-am atins scopul propus si 29 medalii, locul II in clasament, titlul de cel mai bun copil masculin al concursului, ne-au demonstrat ca orele petrecute in sala de antrenament, munca si devotamentul sportivilor nostrii nu au fost in zadar. Competitia a fost de un nivel foarte ridicat, iar echipa Bulgariei a dominat competitia , insa am reusit sa ne pozitionam pe locul secund ceea ce este un rezultat exceptional. De asemenea sunt foarte fericita ca nu doar noi ci si clubul oradean Royal Kwon a reusit sa se claseze pe podium la finalul competitiei , astfel din cele 3 locuri ale clasamentului general , doua locuri au fost ocupate de cluburile oradene!”-ANdreea Ganea, presedintele clubului King Do-Lions.

Rezultate Royal Kwon

Locul I: Paskuj Sandor –luptă,Borz Luca-luptă , Alfoldy David –tull,Kapalai Gergo–tull, Kalmar Mark–tull, Guthi Reka–tull
Locul II. Cornea Larisa-luptă, Andre Viven –tull, Alfoldy David-luptă, technici speciale, Paskuj Sandor -tull
Locul III.Tripa Kira-tull, Cornea Luca-tull, Andre Richard –tull, Kiss Sara-tull, Borz Luca-tull

“ Sunt mulţumit de presaţia sportivilor clubului Royal Kwon. Mulţi dintre ei,au reuşit să treacă peste faptul că participă la pima competiţie de nivel interanţional, şi s-au impus categoric. Locul III pe calasamentul general este oglinda muncii depuse de către copii. Mulţumesc pe această cale şi părinţilor care au fost alături de noi .“ – Francisc Tripa 4 DAN, antrenor , preşedinte Royal Kwon


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)