Usain Bolt se va retrage la finele acestui sezon fara regrete

0
Posted June 26, 2017 by Lucian Popa in Atletism

boltLegenda sprintului mondial, jamaicanul Usain Bolt (foto, 30 ani), care se va retrage la finalul sezonului, nu regretă decizia luată, a dat el asigurări luni, înaintea reuniunii atletice de la Ostrava (Cehia) de miercuri.
”A fost o carieră mare, am apreciat și urcușurile, dar și coborâșurile, toată experiența pe care am acumulat-o, bucuriile și durerile, a explicat recordmanul mondial al probelor de 100 m (9sec58/100) și 200 m (19sec19/100). Am făcut ceea ce am vrut, iar acum gata, totul ia sfârșit. Nu am nicio problemă cu asta. Voi reveni la Ostrava, însă doar să privesc, să fiu în mijlocul publicului și să mă uit cum urcă tânăra generație”.

Usain Bolt va disputa în această vară ultima sa mare competiție, Mondialele de la Londra (4-13 august).

”Este sigur că nu voi alerga 200 m, a afirmat el. Oamenii nu încetează să mă întrebe, dar răspunsul este nu”.

El nu s-a arătat îngrijorat nici de absența sa din competiție, Bolt disputând în 2017 doar o probă de 100 m la începutul lunii iunie la Kingston. După Ostrava, Bolt se va alinia la startul probei de 100 m pe 21 iulie la reuniunea de la Monaco în cadrul Ligii de Diamant, înaintea Mondialelor de la Londra.

”Am încredere în antrenorul meu, nu-mi fac griji cu astfel de lucruri”, a spus atletul.

Întrebat care va fi viața sa după atletism, octuplul campion olimpic, care intenționează să se antreneze în septembrie cu clubul german de fotbal Borussia Dortmund, a spus că nu are ”nicio idee”.

”Am fost incitat de ideea de a mă așeza și de a urmări care va fi următorul campion olimpic, a adăugat el. Este plin de figuri noi, cu mare potențial și va fi interesat pentru mine să urmăresc asta. Antrenorul meu mă tot împinge să devin antrenor, anul viitor voi fi împreună cu el alături de grupul său de atleți, dar nu voi fi antrenor, voi fi acolo pentru a observa într-o primă fază. Să mă ocup de televiziune? Nu sunt sigur, chiar dacă știu că sunt mulți cei care au proiecte pentru mine”.

”Am reflectat îndelung la ceea ce aș putea face după retragere, a continuat el. Vreau mai întâi să mă relaxez, să iau vacanță. Îmi las echipa să vadă spre ce direcție aș putea merge, dar pentru moment, sunt concentrat pe acest sezon”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)