Categories Handbal

CSM București va juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a primit wild card pentru ediţia viitoare a Ligii Campionilor, în timp ce, la masculin, Dinamo nu a primit, dar are statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al EHF.

Ţinând cont că formatul competiţiei masculine a fost redus la două grupe de câte opt echipe, forul european a luat în calcul în acordarea wild card-urilor următoarele: capacitatea sălii, drepturi TV, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, iar Dinamo nu s-a încadrat în aceste criterii.

Totuşi, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este a doua rezervă, după Wisla Plock, în cazul în care vor fi echipe dintre cele 16 participante care nu vor putea să evolueze acasă din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Dinamo are garantată participarea în nou-înfiinţata Ligă Europeană.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare, astfel că spera la compensaţia unui wild-card pentru viitorul sezon.

La feminin, în Liga Campionilor vor fi tot 16 formaţii, ca anul trecut, dar şi în această competiţie s-a schimbat formatul, cu două grupe de câte opt.

CSM Bucureşti, care a cerut „upgrade” de la Liga Europeană la Liga Campionilor, la fel ca Dinamo, a primit wild card, pe baza aceloraşi criterii ca la masculin, alături de alte şase echipe.

În Liga Campionilor feminină va participa şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Tragerea la sorţi a grupelor LC va avea loc la 1 iulie, la Viena, atât la masculin, cât şi la feminin.

Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu s-au mai reluat. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) au încheiat în această ordine pe primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj, stabilindu-se ca SCM Râmnicu Vâlcea să reprezinte România în LC. CSM Bucureşti a avut posibilitatea de a solicita o invitaţie la competiţia majoră de pe continent.

La masculin, Dinamo Bucureşti este campioana din 2019, iar în această stagiune a încheiat în postura de lider, la momentul la care FR Handbal a suspendat competiţia din cauza pandemiei Covid-19, transmite News.ro.

About Author