O serie de noutati pentru viitorul fotbalului romanesc

0
Posted July 25, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

biteaConcluzii după ședința bianuală între Asociațiile Județene de Fotbal din România și Administrația Federației Române de Fotbal de la Sibiu 22.07.2017

Tradiționala ședință a avut parte de o premieră concretizată într-un nou format, transparent, bazat pe comunicare, feed-back și implicare decizională. Toate problemele dezbătute și modificările din Regulamentele specifice au inclus și părerile ori soluțiile oferite de AJF-uri, fapte considerate o utopie în vremurile trecute. Astfel s-a hotărât trecerea la faza a II-a a proiectului – Un teren sintetic în fiecare resedință de județ – fază ce implică demararea discuțiilor cu primăriile din zona metropolitană a orașelor municipii care doresc implementarea acestui proiect. O altă temă importantă s-a referit la tragerea la sorți a împerecherilor campioanelor ligilor a IV în luna februarie pentru ca echipele potențial câștigătoare să își poată gestiona mai bine sfărșitul de campionat și barajul. Până la începerea campionatului ligii a – IV-a echipele vor fi anunțate dacă la barajul de promovare vor fi sau nu obligate să folosească regula folosirii jucătorilor U19 sau U 21.

O noutate o reprezintă intenția FRF de a implementa începând cu 2019 un format cu 4 serii de liga C si 8 serii de C2 cu promovare directă a primelor două echipe din fiecare campionat de Liga IV. Alte teme și decizii, apropierea FRF de AJF –uri prin Departamentul de comunicare și transparență decizională, alegerea a incă unui președinte de AJF în Comitetul Executiv al FRF, implementarea de la 01.01.2018 a site-ului unic Football Connect o alternativă a site-urilor clasice ale AJF-urilor cu o grafică și platformă superioară și profesională, profesionalizarea arbitrajului la nivel amator și semiprofesionist, uniformizarea statutelor și regulamentelor, prezentarea proiectelor derulate sau în curs de derulare, promovarea prin FRF a reușitelor profesionale ori administrative ale AJF -urilor, apariția Turneului Speranțelor U14 pentru constituirea naționalei de fotbal a României U 14. O decizie importantă a reprezentat și obligativitatea de a se implementa regula U 21 și la nivelul Ligilor a IV.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)