Radu Traian Bitea prezent la un curs international organizat de UEFA

0
Posted July 10, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

seminarTimp de două zile, Hotelul Sheraton din București a fost gazda unei premiere pentru România, un curs internațional organizat de UEFA, la care au participat 25 de persoane reprezentând 4 țări, Croația, Moldova, Slovacia și România. Alături de președintele AJF Bihor, Bitea Radu, printre participanții români s-au numărat foștii internaționali, Lucian Sânmârtean și Vlad Munteanu, dar și Nana Falemi, Adrian Ambrosie, președinte CSM Politehnica Iași ori Radu Constanțea președinte AS FC Universitatea Cluj.
Lectorii cursului au provenit din elita Comisiilor UEFA, Jean-Loup Chappelet, Dawn Aquilina, Sean Hamil dar și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

A fost primul seminar ”face to face” din cele trei programate, dar și primul modul din cele 8 care se vor desfășura pe durata a 9 luni. Modulele se predau pe platforma online UEFA-CFM e-learning. Absolventii vor obține Licența UEFA de Manager în Fotbal.
Invitat la curs de către președintele FRF, Radu Bitea a declarat: ”A fost o experiență minunată, totul la superlativ, organizare, desfășurare, conținut, informații, colegi cursanți, lectori, etc. Printre subiectele principale dezbătute, promovarea și implementarea programului Football First prin care se dorește conștientizarea faptului că trebuie să primeze jocul de fotbal, dar și ”Football Suporters/Fans Education, Importanța uniformizării Regulamentului, Diplomația și respectul în fotbal, Necesitatea constientizării a creșterii pretențiilor succeselor sportive corelate cu proporționalitatea investițiilor, Descentralizare administrativă-sportivă controlată, necesitatea studiului specific teoretic în scopul perfecționării continue, Importanța promovării și integrării tinerilor talentați în echipele de seniori, Promovare la nivel național a normelor de aplicare ale programelor UEFA, Prezentarea Proiectului HatTrick- UEFA care constă în alocarea a 600 milioane euro catre Federațiile Naționale și Asociatiile Județene/Regionale ce vizează infrastructura ori cursuri de training și perfecționare, subiecte care s-au dovedit deosebit de interesante pentru participanți. Partea a doua a seminarului face-to-face va avea loc în octombrie 2017.
Președintele AJF Bihor va participa în perioada 21-22 iulie, la Sibiu, la întâlnirea comună a președinților de AJF cu conducerea Federației Române de Fotbal. Incepând din 11 iulie, echipa AJF se va deplasa în județ, pentru a verifica starea bazelor sportive în vederea reomologării acestora. Conducătorii echipelor vor fi informate despre noile modificări apărute la Legile Jocului, urmând a fi inițiate discuții privind măsuri comune pentru dezvoltarea fotbalului bihorean.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)