Sase tari arabe solicita retragerea Cupei Mondiale din 2022, Qatar-ului

0
Posted July 16, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

cupa mondialaCele şase ţări arabe care au rupt luna trecută relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susţine grupările jihadiste, au solicitat FIFA ca statului din Golf să i se retragă organizarea Cupei Modiale de fotbal din 2022, informează jurnalul elveţian The Local, citat de Reuters.
Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt ar fi invocat articolul 85 al Codului FIFA, care prevede astfel de măsuri în situaţii excepţionale.

Reuters notează că oficialii din Qatar au informaţii despre un demers la FIFA al saudiţilor şi altor naţiuni, însă agenţia de presă menţionează că nu a intrat în posesia unei copii a scrisorii, iar FIFA a precizat că preşedintele Gianni Infantino nu a primit un astfel de document.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au impus la 5 iunie sancţiuni diplomatice, politice şi comerciale Qatarului, pe care-l acuză că susţine terorismul internaţional şi că se apropie de Iran.

Mica ţară bogată în petrol şi gaze este dependentă de importuri pentru a acoperi nevoile de bază ale populaţiei sale de 2,7 milioane de oameni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)