Se simt cu musca pe caciula, e greu de acceptat asa ceva!!!

0
Posted July 20, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

fotbalAsociația Județeană de Fotbal Bihor dorește să aducă lămuriri privind această speță, atât pentru oamenii de fotbal direct implicați cât și pentru cei interesați, mai ales prin prisma aparației unor reacții negative ale unor persoane care au avut ca scop dezinformarea opiniei publice.
Prin implementarea sistemului PFA, arbitrii de fotbal și observatorii din județul Bihor care desfășoară activități de prestări servicii, AJF Bihor s-a pliat cerințelor legale, aliniindu-se majorității AJF-urilor, care au implementat acest sistem în urmă cu mai mulți ani, constantând eficacitatea acestuia.
Odată implementat, sistemul PFA a rezolvat mai multe probleme, în principal ale echipelor susținute de autoritățile locale, care până în prezent se confruntau cu amenzi în urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi, fiind degravate și de sarcini suplimentare de gestiune a evidenței contabile.
Din punct de vedere al arbitrilor și al observatorilor, aceștia sunt responsabilizați prin sistemul PFA, ținându-și evidența financiară în mod individual, fiind asigurați conform legilor în vigoare și plătind contribuțiile aferente către stat.
Din punct de vedere al investitorilor privați, cu acest sistem intră și aceștia în legalitate și pot justifica orice sumă destinată acestei spețe, evitând repercusiuni sau amenzi ulterioare din partea instituțiilor abilitate ale statului.
În concluzie, toate părțile implicate sunt favorizate și cel mai important lucru s-a intrat în LEGALITATE, cum e logic și firesc să se întâmple, aliniindu-ne la bunul mers financiar-administrativ al societății.
Este necesar să punctăm că baremurile de arbitraj și observare pe sistemul PFA – NU AU FOST MĂRITE, sumelor nete fiind adăugate cuantumul contribuțiilor la stat. În ciuda unor voci care au susținut că actuala conducere a AJF Bihor a împovărat echipele prin dublarea baremelor, acest lucru nu este adevărat. Sistemul a fost aprobat încă din returul sezonului 2015-2016 prin Hotărârea Comitetului Executiv al AJF Bihor din data de 9.12.2015, însă implementarea a fost amânată, cauzând grave prejudicii majorității echipelor finanțate din bani publici. În temeiul acestei hotărâri, noua conducere a AJF Bihor a decis să implementeze sistemul PFA, din returul 2016-2017.
AJF Bihor și-a asumat riscul privind dificultatea implementării, dar, până la urmă efectul a fost cel scontat și dorit, contribuind la buna defășurare a activității fotbalistice (arbitraj și observare) din județul Bihor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)