Au irosit cu usurinta ocazii, au suferit pe final. Luceafarul – Sp. Snagov 1-1 (1-0)

0
Posted August 5, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

imageCea de-a 78-a ediţie a campionatului Ligii 2, sezonul 2017/2018, a debutat cu un semieşec pentru gruarea orădeană Luceafărul care a remizat doar scor 1-1 (1-0) pe Stadionul Municipal “Iuliu Bodola” din Oradea cu sportul Snagov. A fost un meci în care fotbalul i-a pedepsit pe cei care s-au jucat cu ratările iar schimbările făcute de noul tehnician al bihorenilor nu au adus nimic nou în jocul acestora, mai mult a schimbat o parte dintre jucătorii cu cel mai bun randament.

Noul sezon al Ligii 2 a pornit cu 20 de echipe, dintre care două retrogradate din Liga 1, cinci promovate din Liga 3, 12 cluburi care obţinuseră acest drept şi unul care picase în al treilea eşalon, însă a profitat de neînscrierea Braşovului. Dintre acestea, trei echipe încep campionatul cu un nou nume: UTA Arad în loc de UTA Bătrâna Doamnă, FC Argeş în loc de SCM Piteşti şi Sportul Snagov în loc de Metalul Reşiţa.

Revenind le meci, orădenii au dezamăgit profund în condiţiile în care trebuiau să obţină o victorie categorică în faţa unui adversar modest, dar nu au tratat cu toată seriozitatea fazele principale ale jocului.

Prima parte a fost la dispoziţia echipa organizatoare care au ratat trei ocazii monumentale. C-tin Roşu a reluta cu capul, Ioan Şerban un apărător advers, a scos de pe linia de poartă, Matei a trimis cu capul, Kololo portarul advers a respins balonul în bară, pentru ca în urma unui corner executat de Păcurar, acelaşi C-tin Roşu să reia cu capul din doi metri peste.

În minutul 35 luceferii au deschis scorul, Matei a urmărit o minge, Kololo a degajat în piciorul unui coechipier, Matei rămas singur cu poarta goală din unghi a trimis săre poartă, mingea a lovit bara şi a ricoşat în plasă (1-0).

Acelaşi Marius Matei putea mări diferenţa dar din faţa porţii a fost inexact.

Partea a doua a fost mult mai modestză, datorită unei călduri insuportabile, cele două echipe au ieşit de la cabine mult mai obosite. Gazdele se rezumă la o posesie prelunită în timp ce vizitatorii prind curaj. După o oră de joc, Matei are şansa despriderii, dar singur, singurel cu capul din şase metri trimite exact în portarul advers.

Cu cinci minute înainte de final, oaspeţii dau lovitura. pas în adâncime pentru nou intratul Alexandru roşu, care şutează plasat în dreta lui pOiană, mingea loveşte bara şi intră în plasă (1-1). Finalul a fost modest, roş-albaştrii nu au găsit drumul spre poarta adversă, fără a avea măcar ocazii de a-şi trece în cont victoria. În condiţiile în care nu ai învins un adversar abordabil şi nu ai profitat de ocaziile avute, este greu de crezut că pe vitor, Codoban & co. vor reuşi să repete aceaşi evoluţie foarte consitentă din prima repriză în faţa unor adversar mult mai valoroşi.

Luceafărul: Poiană – Balea, Ban, Al. Iacob, Cordoş – Ţegle, Bedea (63 Goge), Păcurar (60 Herghelegiu), C-tin. Roşu, Codoban – Matei (82 Asanache).
Antrenori: Cornel Ţălnar şi Florentin Petre.

Sportul: Kololo – Gab. Nedelcu, V. Lica, I. Şerban, Halmache, Bg. Oancea (53 Ionescu), Al. Radu, Borţoneanu (90+2 Penescu), D. Munteanu, Bustea, L. Dobre (73 Rusu).
Antrenor: Valeriu Răchită. Etapa viitoare, Luceafărul va juca sâmbătă 13 august tot la Oradae cu Ripensia Timişoara.

Ciao restaurant - pizzerie

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)