Invins de doi rivali la ultima cursa de 100 m din cariera

0
Posted August 6, 2017 by Lucian Popa in Atletism

boltAtletul jamaican Usain Bolt a declarat, după ce a fost învins de americanii Justin Gatlin şi Christian Coleman în finala de 100 metri de la Campionatele Mondiale de la Londra, că startul său a fost foarte slab.
“Acest oraş este fantastic pentru mine şi vreau să mulţumesc publicului londonez pentru susţinere. Startul meu a fost foarte slab, m-a omorât. În mod normal puteam să revin până la final, dar aici au fost Campionatele Mondiale. Am fost puţin stresat, deoarece am încercat să fac cea mai bună cursă. Publicul m-a împins de la spate, nu puteam să găsesc o astfel de atmosferă în altă parte. A fost fantastic. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult pentru ei”, a spus Usain Bolt (foto), aflat la ultima cursă de 100 metri din carieră.

Sprinterul jamaican a avut unul dintre cei mai slabi timpi de reacţie la start, 0.183, în timp ce Gatlin (0.138) şi Coleman (0.123) au avut o plecare foarte bună. Bolt a revenit pe ultimii metri, dar nu a mai putut să-i depăşească pe cei doi americani. Coleman a condus peste 80 la sută din cursă, dar a fost întrecut în final de Gatlin.

Usain Bolt, în vârstă de 30 de ani, se va retrage din activitate după Campionatele Mondiale de atletism.

Jamaicanul are în palamares opt titluri olimpice, 11 medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)