Martin Zeno inca un sezon la CSM U Oradea.

0
Posted August 3, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascMartin Zeno (foto) va juca pentru CSM CSU Oradea și în sezonul competițional 2017/18. Americanul a semnat un nou angjament cu formația alături de care a devenit campion al României în 2016.

În vârstă de 31 ani, Z a scris istorie în ediția inaugurală a Basketball Champions League, marcând 42 puncte în meciul etapei a 13-a din sezonul regulat, disputat de CSM în Arena Antonio Alexe, câștigat după o repriză de prelungiri, asupra lui Kataja Basket. De asemenea, sportivul nord-american a avt o serie întreagă de prestații memorabile în uniforma roș-albastră.

Alături de calitatea individuală deosebită, de care se folosește pentru a pune puncte pe tabela de marcaj, Zeno se remarcă și prin capacitate de a crea și a-și pune colegii în valoare. De asemenea, el atrage foarte multe faulturi din partea adversarilor, contribuie la recuperare și este un jucător defensivă extrem de util. Toate aceste lucruri sunt probate de faptul că el a fost principalul marcator al CSM-ului în ultimul sezon, al 2-lea pasator și la intercepție, a atras peste cinci faulturi pe meci și a fost al 2-lea jucător în ierarhia individuală a eficienței.

 BaschetJoi (03.08), la Munchen (Germania), a avut loc tragerea la sorți a tururilor preliminare și fazei grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. CSM CSU Oradea și-a descoperit adversarul din primul tur, respectiv potențialul adversar în turul al 2-lea și configurația grupei.

Astfel, Leii Roșii se vor duela cu Balkan Botevgrad (Bulgaria).

Primul tur

Manșa 1 – 20 septembrie 2017, în deplasare.
Manșa 2 – 27 septembrie 2017, pe teren propriu.În cazul în care va trece de primul tur preliminar, CSM CSU Oradea se va duela cu Falco Szombathely (Ungaria).

Al 2-lea tur

Manșa 1 – 4 octombrie 2017, pe teren propriu.
Manșa 2 – 11 octombrie 2017, în deplasare.

Dacă se va califica în faza grupelor, CSM CSU Oradea va întâlni următorii adversari, în cadrul Grupei H:

– învingătoarea dintre Szolnok Olaj KK, Trabzonspor sau Sodertalje (preliminarii FIBA Europe Cup).
– învinsa dintre Lulea, Antwerp și Nizhny (preliminarii BasketballCL).
– învinsa dinre Sokoli și Kalev/Cramo (preliminarii BasketballCL)..

Faza grupelor este programată să demareze pe 25 octombrie anul curent.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)