Obiectivul delegatiei Romaniei la CM de judo, o medalie!!!

0
Posted August 21, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

lariPreședintele Federației Române de Judo (FRJ), Cozmin Gușă, a declarat, pentru AGERPRES, că obiectivul delegației României la Campionatele Mondiale de la Budapesta (28 august – 3 septembrie) este câștigarea unei medalii.
“Obiectivul nostru la Mondiale este o medalie. O medalie care să confirme poziția României în primele 10 țări ale judo-ului mondial. Iar asta nu este puțin deloc, numai dacă ne gândim că România are 3.500 de sportivi, iar, de exemplu, Brazilia aproximativ 1 milion. Noi suntem pe un trend bun și vrem să ne punem pe harta judo-ului cu pretenții la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Gușă.

În absența Andreei Chițu, accidentată, și a Corinei Căprioriu, retrasă temporar, șanse la medalii vor avea șase sportivi.

“Monica Ungureanu (48 kg) este într-o formă foarte bună, Loredana Ohâi (57 kg) vine după o accidentare de jumătate de an, dar a revenit bine și sperăm să confirme la această ediție a Mondialelor. De asemenea, Ștefania Dobre debutează la 63 de kilograme, dar are și ea șansa ei. La masculin îi avem pe Marcel Cercea și Alexandru Raicu la 73 de kilograme, doi sportivi competitivi. Și bineînțeles, Daniel Natea, care s-a accidentat în luna iulie, dar de la 1 august s-a antrenat bine și poate obține o medalie”, a adăugat președintele FRJ.

Cozmin Gușă se așteaptă la o competiție foarte dură la Budapesta. “Mondialele acestea se anunță cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta este trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieți și 3 fete, și nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de euro. Iar acest lucru obligă și federațiile să dubleze premiile pentru medaliați. Așa că miza va f extrem de mare și ne așteptăm la o competiție dură”, a precizat Cozmin Gușă.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta este format din 14 sportivi: masculin — Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vișan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg); feminin — Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg).

Campionatele Mondiale de judo se vor desfășura la Budapesta, Ungaria, în perioada 28 august — 3 septembrie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)