Se contureaza o echipa puternica la CSM U Oradea

0
Posted August 18, 2017 by Lucian Popa in Baschet

valeikaPedja Stamenkovic se alătură lui CSM CSU Oradea. Sportivul în vârstă de 29 ani, înalt de 1.90 metri, este fundaș. Originar din Serbia, baschetbalistul amintit sosește de la Aix Maurienne, din Franța. Stamenkovic a jucat în trei campionate pe parcursul sezonului 2016/17. Este vorba despre Slovacia, Polonia și Franța.

A început sezonul alături de Trefl Sopot, în Polonia. Aici a jucat 13 partide și a avut medii statistice de 2.8 puncte, 1.7 pase decisive, 1.5 recuperări și 0.7 intercepții pentru 1.7 la eficiență în 16.6 minute pe meci.

Alături de Handlova a jucat 16 meciuri în campionatul slovac și a avut medii statistice de 11.1 puncte, 5.1 recuperări, 5.3 pase decisive, 1.4 intercepții și 0.7 capace pentru 18.2 la eficiență în 30.1 minute pe partidă.

În finalul stagiunii a bifat patru prezențe pentru Aix Maurienne, în cel de-al 2-lea eșalon din Hexagon. Aici a contavilizat 5.0 puncte, 4.3 pase decisive și 1.3 recuperări pentru 6.8 la eficiență în 19.5 minute pe partidă.

Stamenkovic a evoluat în primul eșalon baschetbalistic al României pe parcursul sezonului 2014/15, alături de BCM U Pitești. El a avut 17 prezențe în LNBM și două în Cupa Românie, bifând medii statistice de 5.9 puncte, 2.9 pase decisive, 2.5 recuperări, 0.6 intercepții pentru 5.4 la eficiență în aproape 22 minute pe partidă.

De-a lungul carierei, Stamenkovic a mai jucat în Bulgaria și Serbia. Este vorba despre Borac Cacak, FMP, Steaua Roșie Belgrad (toate Serbia) și Cherno More Varna (Bulgaria).

Pedja Stamenkovic vine la Oradea sub forma unui așa numit “contract deschis”. El poate accepta orice ofertă vine pe numele său după încheierea preliminariilor FIBA Europe Cup.

Artūras Valeika (foto în acţiune) este noul jucător al CSM CSU Oradea. Originar din Lituania, sportivul ce a aniversat vârsta de 32 ani pe data de 11 august a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2017/18.

Înalt de 2.07 metri, Valeika evoluează la poziția 5. Născut la Vilnius, noul component al CSM CSU Oradea a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. În NCAA, Arturas a jucat pentru Midland (2004–2006) și Weber State (2006–2008).

Imediat după absolvire a semnat primul angajament profesionist din carieră. El a jucat pentru Eisbaeren Bremenhaven, în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei în sezonul 2008/09. Ulterior a jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai, Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys.

Așadar, a acumulat experiență în Germania, Letonia, Spania și Lituania. El are nouă sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. În țara natală a bifat aproape șapte sezoane cu 217 prezențe. În Letonia și Germania a petrecut câte un sezon, iar în Spania a bifat o jumătate de sezon.

În sezonul 2016/17, Valeika a jucat pentru Vytautas Prienai-Birštonas (Lituania) și a bifat 57 prezențe jucând în mai multe competiții. El a fost liderul echipei sale la recuperare. Vytautas s-a clasat pe locul al 5-lea în campionat, a fost semifinalistă în Cupa Lituaniei și a câștigat Liga Baltică. În semifinalele acestei competiții, echipa lui Arturas a învins pe Kalev/Cramo, formație la care a evoluat fostul conducător de joc al CSM-ului Branko Mirkovic.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)