Sectia de handbal feminin a CSM U Oradea se indreapta spre nefiinta

2
Posted August 8, 2017 by Lucian Popa in Handbal

Handbal feminin 0025După doar doi ani de la înfiinţare, echipa de handbal fete CSU CSM Oradea, participantă în Campionatul Naţional de handbal – Divizia A, trece prin momente de cumpănă după ce conducerea CSM a luat decizia de a-şi retrage total sprijinul acordat până în luna mai 2017 printr-un protocol de colaborare.

În primul an obiectivul a fost acela de a închega o echipă, locul 10 fiind cel ocupat la final. În cel de-al doilea an saltul a fost unul spectaculos, CSU CSM terminând sezonul pe locul al 5-lea. În cea de-a doua parte a campionatului, orădencele au devenit un adversar incomod pentru toate echipele din serie, chiar şi formaţia promovată în Liga Naţională, CSM Slatina, având mari probleme în disputa de la Oradea.

Aşadar rezultatele şi pofta de performanţă cumulate cu publicul orădean prezent în număr tot mai mare la meciurile de handbal feminin anunţau renaşterea handbalului de valoare pe malurile Crişului Repede. N-a fost însă să fie pentru că după luni bune de ezitare în care conducerea CSM a evitat să dea un răspuns clar, ulterior, fără prea multe explicaţii, CSM a anunţat sec că renunţă la susţinerea acordată handbalului feminin care era oricum infimă (mai puţin de 20.000 lei pe lună).

Reacţia întârziată a dus însă la instalarea unei stări de nesiguranţă şi incertitudine, atât jucătoarele cât şi antrenorii neştiind dacă activitatea va fi sau nu continuată şi nici în ce condiţii.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

 1.  
  mam

  imi amintesc proverbul: “Minte sanatoasa in corp sanatos”, apoi de mesajul din pauza de publicitate de pe la televiziunile importante: “Faceti miscare zilnic…”
  In lume, intr-o Europa care creste numarul orelor de sport pentru a pastra pozitia bipeda a unei populatii tot mai sedentare, intr-o Romanie care e parte a acestei Europe, intr-un oras al acestei Europe in care si noi am avea un cuvant de spus (insiruirea poate continua) cei care ar trebui sa incurajeze sportul, il anuleaza.
  Ne vom mira de ce nu avem rezulate la Olimpiade, alte compettii, ce e performanta? cand copiii nostri nu stiu alerga, au probleme de sanatate, comportament, adaptare, integrare.
  Multe dintre problemele copiilor nostri s-ar rezolva prin miscare, exemple, modele, insa…
  – sustinem locurile fruntase in topul obezitii infantile si alte diagnostice infricosatoare
  – speranta de viata mult mai scazuta decat in restul eupropei
  Nu mai adaug, e deprimant, google poate ajuta orice curioziate.
  Pe langa beneficiile miscarii pentru o dezvoltare fizica armonioasa, copiii daca ar avea o tinta, un scop, am reduce ‘plictiseala’ lor, am reduce orele zacute cu un gadget, i-am echilibra, ar avea alta “stare” cand le vom cere sa stea prin scoala 8 ore, apoi tot intre 4 pereti acasa, ar invata sa se organizeze, sa-si imparta timpul, ar avea prieteni, echipe, grupuri intr-un mediu sigur si supravegheat la care sa simta apartenenta, ar invata sa respecte, sa lupte, sa incurajeze, sustina, sa-si dozeze emotiile.

  Insa avem festival de bere, de mancare pe strada, tot mai multe supermarket-uri.
  •  
   Doina Ardelean

   Ma bucur sa vad ca mai exista oameni care gandesc “normal” intr-o lume atat de “anormala”.Nu stiu cine sunteti dar e mare nevoie ca oameni ca d-stra sa transmita mesaje de acest gen. Altfel ne pierdem cu totii. Si ar fi mare pacat!

Adauga un comentariu


(obligatoriu)