Atat de aproape de o calificare mult dorita…

0
Posted September 27, 2017 by Lucian Popa in Baschet

În cadrul returului primului tur preliminar CSM U Oradea a trecut cu scorul de 85-70 (21-10, 26-25, 22-23, 16-12) de Balkan Votevgrad şi a ratat dramatic calificarea, după ce în tur au pierdut la o diferenţă de 16 puncte. Ultimul coş al meciului din poziţie dificilă a fost irosit de Milosevic, un jucător cu o evoluţie peste aşteptări.

Gruparea bihoreană a început foarte bine meciul reuşind în primele minute un run de 8-0, practic ridicând tribunele în picioare cu un debut entuziasmant. Din păcate pentru ei, au probleme cu recuperările defensive, cu toate că în atac procentajele erau destul de bune. Vizitatorii au probleme mari la finalizare. Milosevic este mereu în prim plan, bulgarii încep să înscrie constant. După primul sfert roş-albaştrii aveau +11 pe tabelă.

bascSfertul secund, este sfertul în care rezervele trebuie să joace la potenţial maxim. Ambii antrenori odihnesc titularii, Stamenkovic ratează aruncarea de la distanţă, şi face fault aiurea la trei puncte. Se merge cap la cap. organizatorii ajung la +13 pe tabelă, dar oboseala începe să se simtă. Procentajele scad iar bulgarii prind curaj.

După pauză, gazdele au marcat primii prin Milosevic, Valeika înscrie după ce Wasghington i-a pasat intenţionat. Milosevic este on-fire pentru gazde, în timp ce arbitrii iau unele decizii ciudate. Gajovic este chemat la schimbare având probleme cu greşelile personale. Oradea are +14 pe tabelă şi continuă să spere. Brooks înscrie şi automat Mandache punctează de la distanţă. Brooks înscrie din apropierea panoului advers. Stamenkovic faultează aiurea pe ultimele secunde, iar bulgarii reduc din diferenţă. Brooks dă lovitura de graţie de la distanţă, timp de odihnă logic solicitat de Cristian Achim. Cea mai mare diferenţă a fost de +15 în favoarea lui Ţibîrnă & Co. Milosevic înscrie din nou, abatere de teren a formaţiei din Botevgrad, Pasalic ratează ultima aruncare. Mai sunt de jucat 10 minute, Oradea are de recuperat şapte puncte.

Bulgarii ratează primii, şi tot ei interceptează sub panoul orădean. Fortenberry punctează, şi tot el este penalizat cu greşeală personală. Mandache atinge ultimul mingea, posesia revine oaspeţilor. Apărare bună a bihorenilor, Mandache de la mare distanţă, ratează cele două echipe practivă un joc haotic. Ţibîrnă este inexact la libere iar acest lucru contează enorm. Se fluieră fault pe ultima secudă, Oradea suferă în apărare. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Petkov înscrie ambele libere, Haugton recuperează ofensiv. Pe ultima secundă, total neispirat, Mandache face fault. Posesia aparţine bulgarilor, pierdută pe abatere de cinci secunde. Milosevic de la distanţă scutură plasa, la fel ca şi Trotter, publicul este în delir. 75-61 arăta tabela. Ivanov ratează, la fel ca şi Milosevic. Bulgarii pasează aiurea, Trotter înscrie are +16 pe tabelă. Atât oaspeţii cât şi gazdele pierd uşor posesia. Ivanov înscrie perfect, la fel ac şi Milosevic la celălalt panou. Vizitatorii recund din handicap, Mandache pierde posesia. Trotter aruncă şi ratează, Milosesvic recuperează şi înscrie. Haughton cu o recuperarea perfectă ofensivă înscrie. 81-67. Trotter la linia de libere, înscrie prima liberă şi pe a doua. 83-67 timp de odihnă al forţiei din Botevgrad. 42 secunde de joc. Gazdele au nevoie de o diferenţă de 17 puncte, pe tabelă. Ivanov perfect de la linia de libere înscrie. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 83-69 arăta tabela, gazdele au nevoie de un coş de la distanţă. Mai sunt de jucat 25 secunde. Milosevic, faultat două libere pentru orădeni. Înscrie prima şi pe a doua. 85-69. Timp de odihnă solicitat de viziatori. Oradea face fault târziu, Fontenberry la linia de libere, ratează prima liberă, înscrie pe a doua. Zece secunde, Milosevic presat aruncă şi … ratează. Aşa s-a scris istoria unui meci în care gazdele au făcut un efort extraordinar pentru a recupera diferenţa de 16 puncte din tur.

Din păcate pentru noi, Martin Zeno a fost accidentat fiind o pirdere imensă pentru echipă. Superbul public local a trăit la intensitate maximă finalul de joc, când au sperat până la final, roş-albaştrii având o şansă imensă pe final.

Milosevic a fost cel ami bun marcator al jocului cu 36 puncte, urmat de Gajovic cu 22 şi Trotter cu 11. De partea cealaltă Fotenberry a înscris şi el 19 puncte iar Brooks 16.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)